Kripto para yatırımı son zamanlarda en çok tercih edilen en çok araştırılan yatırımlardan biri olmayı başardı. Özellikle sosyal medya tarafından yapılan açıklamalar sayesinde kripto para piyasası alt üst oluyor. Kripto para dünyasının en önemli gelişmesi de Hong Kong’dan geldi.

Hong Kong tarafından açıklanan yeniliğe göre Bitcoin ETF ve Ethereum ETF Hong Kong’dan şartlı onay alarak tarihe geçti. Onay almasının en önemli açıklaması ise özellikle Asyalılara yeni yatırım yolunu açmasından dolayıdır. 

SSK, Bağkur emeklisine yeni maaş tablosu! Bu kez kuruşu kuruşuna hesaplandı SSK, Bağkur emeklisine yeni maaş tablosu! Bu kez kuruşu kuruşuna hesaplandı

Hong Kong Kararı Ne Demek?

Hong Kong tarafından alınan karar tüm kripto para dünyasını etkiledi. Yapılan açıklama kapsamında; Bitcoin ETF ve Ethereum ETF’nin Hong Kong platformunda listelenmesine izin veriliyor denildi. Bu özellikte Bitcoin ve Ethereum kullanıcılarının ETF hisselerine  koşulsuz şartsız yatırım yapmasını sağlayan bir özellik. Hong Kong tarafından alınan bu karar da hal böyle olunca kripto para piyasasında hareketliliğe neden oldu. Özellikle Bitcoin ve Ethereum fiyatları sallantıda. 

Bitcoin fiyatının hareketli olması yatırımcıyı oldukça üzmektedir. Bildiğiniz gibi en büyük ve en çok tercih edilen kripto para birimi Bitcoindir. Bitcoin de önemli bir düşüş yaşayarak fiyatını 61,842 $’a çekti. Bu da çok fazla miktarda kaybı temsil eder. Bitcoin’in düşüşüne ek olarak Ether’de değerini kaybetti. Ethereum fiyatı da 2930 $’a kadar düştü. Aslında geçtiğimiz günlerde destek bölgesine 2550 dolarla yerleşen ethereum paritesini 3 bin dolara yükseltirse yeniden yükseliş hacmi kazanabilir. Hatta 3 bin dolar seviyesini aşarsa Ethereum’un 3750 dolarlık seviyeye kadar yükseleceği düşünülmekte. 

Kaynak: MURAT EMRE