Uyarı, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından başlatılan SİBERAY programının sosyal medya hesaplarından yapıldı. Bu program, güvenli internet kullanımı için vatandaşlara rehberlik etmeyi amaçlamaktadır.

Emniyet Genel Müdürlüğü, "e-Devlet onaylı diploma" benzeri başlıklar altında çıkan asılsız içeriklere karşı dikkatli olma konusunda ısrarcı oldu. Herkesin bu tür oltalama paylaşımlarına itibar etmemesi, sahte siteler üzerinden bilgi paylaşmaması veya ödeme yapmaması konusunda uyarıldı.

Emniyetten yapılan açıklamada, "Sosyal medyada karşınıza çıkan ya da e-posta/mesaj yoluyla iletilen ve doğruluğunu teyit edemediğiniz bağlantılara tıklamaktan kaçının. Bu tür bağlantılarla kişisel/finansal bilgilerinizi paylaşmayın, ödeme yapmayın. Resmi işlemleriniz için e-Devlet kapısını ya da kurumların resmi iletişim kanallarını tercih edin" ifadesi kullanıldı.

Müsavat Dervişoğlu Kimdir? İYİ Parti Genel Başkan Adayı Hakkında Merak Edilenler Müsavat Dervişoğlu Kimdir? İYİ Parti Genel Başkan Adayı Hakkında Merak Edilenler

Herkesin özellikle dijital platformlarda dikkatli olması ve sahte haberlere karşı uyanık olması gerektiği bir kez daha vurgulandı.

Editör: Cemile Kaytan