Emekli vatandaşların yüzünü güldürecek gelişme! Tamamen ücretsiz yapıldı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EMEKLİLERE ÜCRETSİZ OLDU

Yerel seçim öncesinde talep ettikleri zamları alamayan emekli vatandaşlar ekonomik anlamda sıkıntı yaşamaya devam ediyor. SGK ise düzenlemelerini yapmaya devam ederken emekli vatandaşların sağlıklarıyla ilgili düzenlemeler de son hızıyla sürüyor. Geçtiğimiz sene SGK kaplıca tedavilerinin GSS kapsamına aldığını duyurmuştu. Düzenleme sonrasında bütün emekliler ülkenin her yerinde bulunan kaplıcalardan ücretsiz faydalanabiliyordu. Bayram sonrasında alınan kararla birlikte emekli vatandaşlar için ücretsiz kaplıca hizmeti kalıcı hale geldi. 

Herkesin evinde var! Değerini bilmeyen çöpe atıyor: Meğer servet kazandırıyormuş Herkesin evinde var! Değerini bilmeyen çöpe atıyor: Meğer servet kazandırıyormuş

Uygulamadan faydalanabilmek için sağlık kuruluşlarından en az bir tane fiziksel tıp ve rehabilitasyon veya tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzman hekimin sağlık raporu vermesi gerekiyor. Bu raporla birlikte 6 ay boyunca kaplıca hizmetleri ücretsiz oluyor. Ücretsiz kaplıcalardan faydalanabilmek için emekli vatandaşın sağlık raporunu tanı, tedavi şekli, tedavi günü ve seans sayısı ile ibraz etmesi gerekiyor. Sağlık raporunun altı ay geçerlilik süresi olması gerekiyor. Tedavi yapılacak kaplıcanın Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan bir işletme olması gerekiyor. Emekli vatandaş eğer eşi ile birlikte kaplıcaya gidecekse raporda bu durumun da belirlenmesi gerekiyor. Kaplıca tatili gidiş dönüş ulaşım masrafları ve refakatçi masrafları SGK tarafından belirlenen tutarlar kapsamında karşılanıyor. Sağlık raporu alındıktan sonra beş gün içinde başvuruların yapılması gerekiyor. Süre içinde başvuru yapılmazsa tekrar rapor alınması gerekiyor. 

Kaynak: SAİT KARADUMAN