Pandemi döneminde alınan 101 tedbir sayesinde gıda arzı ile ilgili hiçbir sorun yaşanmadığını vurgulayan Bakan Pakdemirli, hatta 2020 yılında Pandemiye rağmen tarım sektörünün, bitkisel üretimden hayvancılığa, tarımsal hasıladan ihracata kadar her alanda büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini belirtti.

“HER ALANDA BÜYÜMEYE DEVAM ETTİK”

Açıklamalarına üretim alanındaki artış oranları hakkında konuşan Bakan Pakdemirli; "Son bir yılda toplam bitkisel üretim miktarımız yüzde 6 büyümeyle, yani 7 milyon ton ilave artışla 2020 yılında 124 milyon tonu aşarak Cumhuriyet Tarihinin rekorunu kırmıştır.Hayvan varlığımızda ise son bir yılda çok ciddi artışlar yaşadık. Büyükbaş hayvan varlığımızı yüzde 4,2 artışla, 18,6 milyon başa, Küçükbaş hayvan varlığımızı ise yüzde 13,6 artışla, 55,1 milyon başa çıkardık. Su ürünleri yetiştiricilik üretimimiz ise 2019 yılında 374 bin tona ulaşarak, yine Cumhuriyet tarihinin üretim rekorunu kırmıştır" şeklinde konuştu.

SON 2.5 YILDA YÜZDE 65 ATIŞLA, 24 MİLYAR TL !

Tüm bu üretim artışlarının arkasında iki faktörün etkili olduğunun altını çizerek  konuşmasına devam eden Bakan Pakdemirli; "Birinci faktör, üreticiye ve yatırımcıya verdiğimiz destekler, son 18 yılda, üreticilerimize reel rakamlarla toplam 311 Milyar Lira tarımsal desteğe ulaştı.Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte; tarımsal desteği yüzde 65 artışla, 24 Milyar Liraya çıkardık. İkinci faktör ise; Türkiye'nin ürettiği kaliteli ürünleri dünya pazarlarına sunma potansiyeli" dedi.

Burada Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin önemli bir etken olduğnu belirten Bakan Pakdemirli; “Tarım, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte son 2,5 yılda, tüm çeyreklerde büyüme gösterdi. 2020 yılı ilk 3 çeyrek ortalamasında ise yüzde 5,3 gibi önemli bir büyüme rakamına ulaşarak ekonomimize katkı sağlamaya devam etti. Tarımsal hasılamız son iki yılda yüzde 47 artışla, 277,5 Milyar Liraya ulaştı.”

Pakdemirli sözlerine, Türkiye tarımsal alanda Avrupa'da lider, Dünya'da ise ilk 10 arasında olduğunun altını çizerek bitirdi.

>>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim