Cumhurbaşkanı Erdoğan  yaptığı konuşmada CHP’yi eleştirerek : “Yalan olduğu defalarca ortaya konmuş, mahkemelerce tescil edilmiş konuları utanmadan tekrarlayanlara pişkin denmez de, ne denir? Cumhuriyetin ilk partisini, bölücü örgütün maşalığını üstlenen yapının payandalığına düşürenlerin kendilerince oynadıkları yüksek siyaset oyunlarını millet günü geldiğinde başlarına geçirecektir. Ama biz, hayatımızın her döneminde olduğu gibi, bugün de milletimizle birlikteyiz” ifadelerini kullandı.

‘ Onlara Göre Başka Bir şey’

Erdoğan, CHP yönetiminin son dönemde kendilerine oy vermeyenleri militanlıkla suçladığına dikkati çekerek, “Dışarıda ülkemize düşmanlık eden herkesin değirmenine su taşımak bunların meşrebinde militanlık değil nezaket, Kendi partilerindeki her türlü ahlaksızlığın üzerine örtmek bunların meşrebinde militanlık değil haysiyet gösterisi, Kendilerinden olmayan herkese iftira atmak bunların meşrebinde militanlık değil şeref emaresi” diye konuştu.

‘Bu Kürsüde Onların İzi Kaldı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kürsülerin laf ebeliği ve hakaret yarışı yerine çevirmemek gerektiğini belirterek geriye dönüp bakıldığında bu kürsülerde iz bırakanlar arasında Gazi Mustafa Kemal’in, Adnan Menderes’in, Turgut Özal’ın, Necmettin Erbakan’ın ve Alparslan Türkeş gibi birkaç ismin hatırlandığını söyledi. “CHP’nin başındaki zata ve şürekâsına cevap vermek için harcadığımız her nefesi israf olarak görüyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete saygıdan, aile ve hocalarından aldığı terbiye sınırları dışına çıkmada sınırlı cevaplarla yetindiğini ve bu işe ayırdığı mesaiye de siyasetin cilvesi olarak baktığını aktardı.

>>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim