Öğrenciler bilgilendirdi

AFSÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (FTR) Topluluğu gönüllüsü öğrenciler, fizik tedavi (fizyoterapi) uygulamaları ve fizyoterapistlerin çalışma alanları hakkında bilgilendirme etkinliği gerçekleştirdi.

Park Afyon AVM’de kurdukları stantta AFSÜ’de verilen sağlık hizmetleri konusunda açıklamalarda bulundukları vatandaşları ilgili birimlere yönlendiren öğrenciler, üniversiteye hazırlanan liseli öğrencilerin de FTR Bölümünün müfredatı konusundaki sorularını cevaplandırdı. Etkinliğe ilişkin bilgi veren AFSÜ FTR Topluluğu Başkanı Nurullah Ertuğrul, amaçlarının eğitimini aldıkları mesleklerine dair vatandaşları aydınlatmak olduğunu söyledi. Topluluğun Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Yunus Emre Kundakcı ile birlikte hazırladıkları broşürleri dağıtarak çok sayıda vatandaşın ilgisini çektiklerini ifade eden Ertuğrul, insanlarla doğrudan iletişime geçip onlara AFSÜ’yü ve FTR bölümünü tanıtmaktan büyük keyif aldıklarını, alanlarına ilişkin kamuoyunu bilgilendirici etkinlikler yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

SOSYAL SORUMLULUKPROJESİ

“Fizyoterapistler olarak hastanelerde hemşire ya da doktor sanılıyoruz. İnsanları, fizik tedavi uzmanlarının özel bir alanda sağlık hizmeti verdiğini, neler yaptığımızı, hangi alanlarda çalıştığımızı anlatarak bilgilendirmeye gayret ettik.” diyen Topluluk Yönetim Kurulu Üyesi Uğurcan Türköz ise şöyle konuştu: “Lisans eğitiminde Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünü seçmek isteyen üniversite hazırlık dönemindeki öğrencilere derslerimiz ve fizyoterapist olabilmek için gerekli özellikler konusunda bilgi verdik. Standımıza gelenler, bizimle tanışmaktan memnun olduklarını, fizik tedavinin ne demek olduğunu öğrendiklerini, yaptığımız sosyal sorumluluk projelerinin devam etmesi gerektiğini söylediler. Topluluk olarak okulumuzu ve bölümümüzü tanıtmaya devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilisim