İŞKUR Kampüs Hizmetlerinin Sunulmasına İlişkin iş birliği protokolü ve Eğitim Protokolü AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile İŞKUR Afyonkarahisar İl Müdürü Ahmet Karakaya tarafından imzalandı.

Gerçekleştirilen protokol imza törenine AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile birlikte İŞKUR Afyonkarahisar İl Müdürü Ahmet Karakaya, GİKAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Koray Gürpınar ile İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Türkan Baygül katıldı.

afyon kocatepe üniversitesi

Rektör Karakaş’tan Dünya Veteriner Hekimler Günü Mesajı! Rektör Karakaş’tan Dünya Veteriner Hekimler Günü Mesajı!

Protokol Hakkında

İŞKUR Kampüs Hizmetlerinin Sunulmasına İlişkin iş birliği protokolü; AKÜ bünyesinde oluşturulacak İŞKUR Kampüslerinde, İŞKUR’da görevli İş ve Meslek Danışmanları aracılığıyla öğrencilere iş gücü piyasası, kurum faaliyetleri, iş arama becerileri, işverenle mülakat/görüşme teknikleri, özgeçmiş hazırlama gibi konularda bilgilendirme faaliyetlerinde bulunmak; öğrencilerin mesleki deneyimlerinin arttırılmasına, teorik bilgilerinin uygulama yapılarak geliştirilmesine yardımcı olmayı amaçlayan İşbaşı Eğitim Programı gibi aktif iş gücü hizmetlerinden yararlanabilmelerine yardımcı olmayı kapsamaktadır.

afyon kocatepe üniversitesi

İmzalanan Hizmet Protokolü ise iş arayanların kaydını almak ve güncellemek, iş arayanın profiline uygun açık işleri sorgulamak, iş başvurusunu almak ve başvurularını takip etmek, işsizlik sigortası başvurusu talep dilekçesini sisteme kayıt etmek ve talep dilekçesi ile planını sorgulamak, iş gücü uyum programlarına başvuru yapmak ve takip etmek ile özel sektör işvereninin iş gücü talebini almak ve sonuçlandırmak konularını içermektedir.

Kaynak: FATMA SEDA CAN