İYİ Parti Genel Başkanını seçti! Yeni Genel Başkan kim oldu? İYİ Parti Genel Başkanını seçti! Yeni Genel Başkan kim oldu?

Yerel seçim çalışmalarına devam eden Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Beytullah Karataş, Sanat, Sinema ve Etkinlik Platosu kuracaklarını açıkladı. Afyonkarahisar’ın sanatsal gelişimine katkı sağlamak için belediye olarak bir ilki gerçekleştireceklerini dile getiren Karataş; ‘’Gazeteci, Yazar, Ressam ve Sanatçılar için Sanat, Sinema ve Etkinlik Platosu projesini hayata geçireceğiz’’ dedi.

Karataş: Sanat, sinema ve etkinlik platosu kuracağız!

GAZETECİ, YAZAR, SANATÇI VE RESSAMLAR BÜYÜK MİSYON ÜSTLENİYOR

Sanatın toplumun birleştirici gücü olduğunu söyleyen Karataş, bu kapsamda sanatçı, yazar, gazeteci ve ressamların Afyonkarahisar için ortak değerler üretmesinde, bir arada yaşama iradesi geliştirmesinde, kültürel değerlerin yaşatılmasında büyük bir misyon üstlendiklerini vurguladı.

Karataş, ‘’Ne var ki bugün şehrimizde, sanatçılarımız, yazarlarımız, gazetecilerimiz ve ressamlarımız üstlendikleri rolleri gerçekleştirmede büyük sorunlarla baş başa kalmışlardır. Özellikle sanatsal ifade özgürlüğünün önündeki engeller nedeniyle, özgür bir biçimde sanatsal üretim yapılamamaktadır. Sanat ancak özgür ve ahlaki olduğu noktada üretken olabilir. Bu nedenle Saadet Partili bir belediye olarak bu grupta bulunan sanatçılarımızın sıkıntıları talepleri ihtiyaçları önceliğimiz olacaktır. Birçok sanatçı, yazar, gazeteci alanı dışında ek işler yaparak geleceğini güvence altına almaya çalışmakta ve hatta sanat faaliyetlerini sona erdirerek başka alanlara yönelmektedir. Bu hususta, şehrimizin bu alandaki geleceğini de gündemimize almak mecburiyetinde olduğumuzu da düşünerek bu grupta bulunan emekçilerimizin bir arada olabilecekleri, yeni fikirler üretebilecekleri, kendilerini daha iyi geliştirip şehrimizin kalkınmasına destek sağlayacakları ‘’Sanat, Sinema ve Etkinlik Platosu’’nu hayata geçireceğiz. Özellikle şehrimizdeki bu eksikliğin giderilmesi ve sanatçılarımızın, yazarlarımızın ve gazetecilerimizin meslek onuruna yaraşır biçimde yeteneklerini sergilemelerini mümkün kılacağız’’ dedi.

Karataş: Sanat, sinema ve etkinlik platosu kuracağız!

SEKTÖRDEKİ EMEKÇİLERİMİZİN ŞARTLARINI İYİLEŞTİRECEĞİZ

Karataş son olarak dijital çağın gelişmiş araç ve yöntemleri sayesinde Dünya’da sınırların aşıldığını söyleyerek, ülkelerin kültür ürünleri ve kültür girişimleri ile ekonomik anlamda büyük değerlerin oluştuğu bir süreç içerisinde olunduğunu vurguladı.

Karataş, ‘’Bu alanda şehrimizin de ilerlemesi çok kritik bir önem taşımaktadır. Hem zengin kültür yapımızın sağlayacağı avantajla, hem genç, üretken nüfusumuzun verdiği güç ile bu alanda Afyonkarahisarımızın önemli bir noktaya gelmesi ulaşılması zor bir hedef değildir. Bu hedefe, ancak sanat emekçilerimizin şartlarının iyileştirilmesi ile ulaşılabilir. Bu kapsamda, emekçilerimize kurumsal yapılanma, altyapı ve markalaşma alanında hızlandırma, kümelenme, eğitim olanakları da sağlayacağız. Afyonkarahisarımızın bölgenin en güçlü şehri olabilmesi için etkili tanıtım faaliyetlerini ve projelerini kısa sürede hayata geçireceğimizin sözünü veriyoruz. Kültür ve sanatın birleştirici gücü ile yeni bir geleceği hayal eden, bu hedefte birleşen ve başaran bir Afyonkarahisar için biz hazırız’’ ifadelerini kullandı.

Kaynak: FATMA SEDA CAN