Maça kontrollü başladı Hes İlaç Afyon , Rakibin geride top gezdirip kendisini üzerine çekme hamlesine cevap vermedi geride bekledi merkezde yoğunlaştı orta alanda karşıladı İnegöl’ü kaptığı toplarlada hızlı hücum girişimlerinde bulunda alanda buldu savruk İnegöl karşısında bu stratejisiyle pozsiyonda vermedi rakibe ilk bölümde oyun üstünlüğünüde vermedi .

Kazanan kadro bozulmaz felsefesiyle sahadaydı Koray hoca . Olcay yine ön libero oynadı Mustafa ve Kaan önünde en önde ise Ali - Yavuz - Ege üçlüsü vardı . İnegöl’de risk alarak oynamadı açıkçası ön alan baskısı uygulamadı kontrollü oynadı kısır bir müsabaka şeklinde ilerlerken maç 30 . dakikada   sağ kanattan arka direğe kesilen ortada Ali’nin içeri çevirdiği topu demarke vaziyette kalan Ege ağalara gönderdi 0-1 , golden sonra daha özgüvenli oynamaya başladı Hes İlaç Afyon alanlarda buldu Özellikle Ali Aydemir sol kanatta çok etkili oldu , Kaan yine ofansta insiyatif alırken Olcay’da ön libero pozisyonunda özellikle ilk topların buluştuğu isim oldu ve Afyon’un o bölgeden hatasız çıkmasını sağladı oyun bilgisi ve tekniğiyle , Ali’nin ciddi çıkışı devam ediyor ayrıca , Ege’de oynadıkça maç ritmi arttıkça daha etkili olurken Genç Mustafa’’da tekniğiyle dikkat çekti .

39. Dakikada kazanılan duran topta akan oyundan etkili olamayan İnegöl organize bir golle beraberliği yakaladı Bahadır ‘ın ceza alanına kestiği topa Niyazi Batuhan Salman  klas dokundu savunmanın dalgınlığı skoru eşitledi 1-1 ilk yarı bu skorla noktalandı .

İnegöl ikinci yarının başında savunma arkasına iyi sarktı ama Anıl bu pozisyonda kalesini gole kapatarak maçın belki kader anını şekillendirdi , İnegöl risk aldı ikinci yarı geniş alanlar bırakarak hücum etti bu alanları özellikle sol tarafta  Ali Aydemir ‘le etkili kullanan temsilcimiz 53. Dakikada kapılan topta sol çizgiden sıfıra inen Ali’nin kestiği topta Mustafa’nın  şutu kaleciden sekti seken topta Ege takipçiliğini konuşturarak golünü attı 1-2

Golden sonra İnegöl’ün demorilize olması hemde savruk hücum etmesi sonucu daha fazla alanlar bulan temsilcimiz Mustafa Özbay’la iki net pozisyondan yararlanamazken Ali Aydemir geniş alanda ne kadar etkili bir oyuncu olduğunu bu pozisyonlarda net şekilde ortaya koydu , Rakip İnegöl çok savruk aynı zamanda organize olamıyordu bunda Afyon ‘un merkezi iyi kapatması geride beklemesi aynı zamanda iyi alan daraltmasıda etkili oldu takım savunması ve topun arkasına yerleşimi iyiydi temsilcimizin bu maç özelinde tam bir deplasman takımı gibi oynadı Hes İlaç Afyon ve oyunu rölantiye aldı takımın artan özgüveni ve kırılganlıktan uzaklaşması yine dikkat çekici detaydı yine orta alanda kapılan bir top ve yakalanan hızlı hücum fırsatını bu kez Berat’la gole çevirdi temsilcimiz 1-3 bu gol bu maçın oyun stratejisinide anlatıyordu resmen tamamen planlı bir kurgu bu kurguya sadık oyuncu grubu ve tıkır tıkır işleyen neticeye giden bir oyun. Üst üste ikinci kez kazanarak hem hava hem güven yakaladı Afyon , takımın kırılgan yapısıda bertaraf oldu bir nebze daha önceki yazılarımda değinmiştim haftada tek maç ve görece daha hafif fikstürle takım toparlanır diye ve nitekim değişimlerle birlikte toparlanma sürecine girdi takım Orta saha kurgusundaki değişim Olcay’ın ön libero pozisyonuna geçmesi Kaan’ın istikrarlı bir şekilde oynamaya başlaması Ege ve Ali’nin artan formu Şiyar ve Eren’in orjin pozisyonlarına dönmesiyle pozitif bir ivme yakalandı devre arasına kadar toplanacak maksimum puan ve devre arası yapılacak hamleler Playoff umudunu diri tutar.