“Hatırlarsan hatırlanırsın, unutursan unutulursun.”

Bu özel gün, 1981 yılından bu yana her yıl 24 Kasım “Öğretmenler günü” olarak kutlanır. Verilen mesajlarla herkes öğretmenler gününü kutladı. Öğretmenlerin değerli oluşundan bahsederek.

Tüm öğretmenlerin günü kutlu olsun!

24 Kasım, öğretmenlerimize hediye edilen ve her sene ülkemizde büyük bir sevinçle kutlanan gündür. Öğretmenlik mesleği en kutsal mesleklerdendir. Bizlere karşı sabır gösteren özverili öğretmenlerimiz için böyle bir gün az bile.

Eğitim; İyi insan olmak, ahlaki değerlere saygılı olmak, alınan güzel bilgileri yaşamak, yani karakterin şekil alması” demektir.

Öğretmenin sermayesi yetiştirdikleridir. Öğretmenlerin de moral ve motivasyona ihtiyacı vardır. Öğretmenler, sadece 24 Kasım da değil, her zaman hatırlanmalıdır.

Uzun yıllar öğretmen ve idareci olarak görev yapan Sinanpaşa eski İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Şube Müdürü baba dostu güzel yürekli insan Muammer Demircan öğretmenimiz geçtiğimiz yıl 24 Kasım Öğretmenler Gününde aramızdaydı ama bu yıl aramızda değil, kendisine Allah’tan rahmet ailesine ve tüm sevenlerine tekrar başsağlığı diliyorum. Hasta olan öğretmenlerimize Allah acil şifalar versin……

Emekli olan öğretmenlerimize ve büyüklerimize Allah sağlıklı ve hayırlı ömürler nasip etsin.

Yine uzun yıllar öğretmenlik, okul idareciliği, sendika başkanlığı yapan değerli insan öğretmenim Erol Özsoy…

Daha küçük yaşlardayken beni yanından bir kere olsun ayırmayan…..

Keşke biraz daha yaşım büyük olsaydı, Senin öğrencin olsaydım dediğim yıllar…..

Allah, değerli insan Erol Özsoy hocama ve ailesine sağlıklı uzun ömürler versin diyor…..

Tekrar 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum….

Aslında şunu unutmamak gerekir;

Öğretmenlere gösterilen saygı, bugünün hatırına olan saygı olmamalıdır. Ama öğretmenlerin yılda bir gün, resmi anlamda da olsa hatırlanması her şeye rağmen yine de güzel bir şeydir!

“Öğretmenler, dünyanın her yanında, insan topluluğunun en fedakar ve en değerli varlığıdır.”

Bugün yaşlı, hasta veya halen yatmakta olan öğretmenler unutulmamalı ziyaret edilmelidir!