Afyonkarahisar Tıp Fakültesi 26 Mart 1998 tarihinde 98/10782 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde kurulmuş olup 18 Mayıs 2018’de Afyon Kocatepe Üniversitesinden ayrılarak Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Tıp Fakültesi olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi: Eğitim Öğretim, araştırma ve sağlık hizmetlerimiz Zafer Sağlık Külliyesinde beş bloktan oluşan hastane 104.005,33 m2’lik kapalı alana ve 640 yatak kapasitene sahiptir. Bugün itibariyle fakülte, 42 profesör, 31 doçent, 95 yardımcı doçent, 12 öğretim görevlisi ve 205 araştırma görevlisi, modern araştırma ve uygulama hastanesi ile çağdaş tıp eğitimi, araştırma ve sağlık hizmet sunumlarıyla ülkemizin hizmetindedir.

***

Tarihler 12 Mayıs 2015’i gösterdiğinde Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından yaptırılan 180 yataklı Onkoloji ve Hematoloji Hastanesinin temel atma törenini hatırlayanlar vardır.

Bu temel atma törenine bende katılmıştım…

Şöyle bir arşivlerimi karıştırdım dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı şuan ki AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu, temel atma töreninde Afyonkarahisar’daki sağlık yatırımlarını anlatmıştı…

Hatırlarsak Milletvekili Eroğlu, “Türkiye’nin en muhteşem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi burada inşa edildi” demişti.

Çok doğru şuanda Fizik Tedavi için gerek Afyonkarahisar’dan gerekse diğer illerimizden hastalarımız buraya geliyor…

Yine Milletvekilimiz Eroğlu, Onkoloji ve Hematoloji Hastanesinin açılmasıyla birlikte Afyonkarahisar’ın sağlığın ve sağlık turizminin merkezi olacağını, bunun mutluluğunu hep birlikte yaşadığını dile getirmişti.

Aradan 3 yıl geçti ve tarihler 18 Mayıs 2018’i gösterdiğinde Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde bulunan Tıp Fakültesi ayrılarak Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü olarak kurulmuştu….

Kuruluşunun ardından Rektörlüğüne Prof. Dr. Nurullah Okumuş atandı…

Sayın Rektörün başarılı çalışmaları ve Afyonkarahisar’a verdiği desteği göz ardı edemeyiz…

Birçok yenilikler çalışmalar yine kendisi ve ekibinin sayesinde başarılmıştır…

***

Ancak şu günlerde Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde bulunan Hematoloji Bölümünün kapanması gündemde.

Megabirlik Medya Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Güzbey, Kanal 3 ekranlarında yayınlanan ve Gazeteci Yazar İsmail Akar ile Ertuğrul Sevim’in konuk olduğu Mega Siyaset programında bu konuyu işledi.

Programın sunuculuğunu yapan Sayın Güzbey, “Şu anda Hematoloji Bölümünde tedavi gören hastaların dosyaları ellerine verilmekte. Hastane ilgilileri doktor buladıklarını doktorların özel hastaneleri tercih ettiğini söyleyerek bölümün kapanacağını ifade ediyorlar. AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş bu konuda kendisi bir çalışma yapmış ama başarılı olamamış. Rektörümüz konuyu AK Parti Milletvekillerine, Sağlık Bakanına kadar aktarmış ama bir çözüm bulamamış” dedi.

***

Evet Afyonkarahisar’ın önde gelen siyasileri, kanaat önderleri, STK’lar, ya elimizi hep birlikte taşın altına koyup Hematoloji Bölümünün kapatılmaması için bas bas bağıracağız, ya da sessiz kalıp “doktor yok” diye kapatılmasını bekleyeceğiz…

Bugün Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Sezer Küçükkurt ve Yönetim Kurulu Üyeleri Afyonkarahisar’daki herkesi göreve davet ederek, “HEMATOLOJİ KAPANMAMALI” dedi…

Ancak yetmez tüm Afyonkarahisar’ın sahip çıkması gerekiyor…

Bir gazeteci olarak her şeyden önce 2 evlada sahip baba olarak Hematoloji Bölümünün ne kadar önemli olduğunu çok iyi bilirim.

Allah kimsenin başına vermesin

Büyük kızım İclal küçük bir rahatsızlık geçirdi ve apar topar Afyonkarahisar Devlet Hastanesinden randevu aldık. Muayenesini olduktan sonra Devlet Hastanesindeki doktorumuz Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ndeki Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Bölümüne sevk etti. Tahliller, tetkikler v.s derken 25 gün içerisinde sonuçlarımızı aldık. Çok şükür iyi bir sıkıntıda gözükmüyor ama benim burada dikkat çekmek istediğim konu Çocuk Hematolojide olsa yetişkin Hematolojide olsa bugün kapansaydı başka illerden randevu almak için bekleyecektik…

Elimizde bir imkan var ve bu imkana hep birlikte sahip çıkmalıyız…