Dr. Mahmut Koçak, geçtiğimiz günlerde yaptığı istişarenin ardından kamuoyuna açıklama yapma sözü vermişti. Koçak başkan adayı olup olmayacağı konusundaki kararını 1 Şubat'ta basın toplantısıyla duyuracağını ifade etmişti. 

AK Parti'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı olarak Hüseyin Ceylan Uluçay'ın adının duyurulmasının ardından, Koçak vatandaşlarla bir istişare toplantısı gerçekleştirmişti. Ancak Dr. Mahmut Koçak, toplantının ardından belirttiği tarihte herhangi bir açıklama yapmamıştı. Bu durum, Koçak'ın sessizliğini koruması ve siyasi alanda sık sık partide yer değiştirmesi sebebiyle "Acaba Koçak, AK Parti'den umduğunu bulamadı mı?" ya da "Bağımsız adaylık konusunda tereddüt mü yaşıyor?" gibi soruları akıllara getirmişti.

mahmut koçak

ZAMAN MI KAZANDI?

Sessizliğin devam ettiği 1 Şubat akşamı, sosyal medyada hastanede serum takılı şekilde fotoğrafı yayınlanan Mahmut Koçak'ın yüzündeki tebessümden moralinin yüksek olduğu görülürken, adaylıkla ilgili beklenen açıklama yapılmamıştı. Bu durum, hem siyaset çevrelerinde hem de vatandaşlar arasında "Koçak zaman kazanmaya mı çalışıyor?" şeklinde yorumlanmıştı.

Mahmut Koçak serumlu foto

BİRKAÇ GÜN DİNLENECEK

Koçak'ın sosyal medya hesabı üzerinden sağlık durumu hakkında bilgi verdiği fakat adaylıkla ilgili herhangi bir açıklama yapmadığı paylaşım, onun kararını bekleyen pek çok kişi tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Mahmut Koçak, paylaşımında özellikle şiddetli öksürük krizinden muzdarip olduğunu ve tedavisinin sürdüğünü belirterek, birkaç gün dinleneceğini ifade etmişti.

Eski muhtara ceza yağdı! Eski muhtara ceza yağdı!

Koçak'ın sosyal medya paylaşımı

AK PARTİ’YE DESTEK

Bugüne kadar kendisine inanmış olanları bekletip, aday olacakmış hissi veren ve bunu AK Parti’ye gövde gösterisi olarak kullanan Mahmut Koçak’ın bir yakınının sözleri gündeme bomba gibi düştü.

Koçak’ın yakınının, ‘Mahmut Bey Cumhurbaşkanlığından haber bekliyor. En geç bir iki gün içinde istediğini alacağına inanıyor ve bu gelişmeden sonra sağlığını öne sürerek AK Partiye destek açıklaması yapacak’ dediği öğrenildi.

Koçak’tan ilk açıklama geldi! Koçak’tan ilk açıklama geldi!

MADDİ DESTEK KESİLDİ Mİ?

Siyasete girdiği ilk günden itibaren sürekli olarak hangi hamlede bulunacağı asla önceden kestirilemeyen Mahmut Koçak’ın Afyon Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday gösterilmemesinin ardından aile içinden maddi desteğinin de kesildiği iddia edildi.

Koçak’ın son olarak geçtiğimiz pazar günü yaptığı toplantıda da beklediği kalabalığı ve bazı kesimlerden istediği desteği göremediği, bu nedenle de siyasete resmi bir görevle ara verme niyetinde olduğu siyasi çevrelerce ifade edildi.

KOÇAK ZAMAN MI KAZANIYOR? KOÇAK ZAMAN MI KAZANIYOR?

AK PARTİ’YE BLÖF ÇEKTİLER

Koçak’a yakın bir kişi ise şu yorumu yaptı; “Mahmut Koçak’ın akıl hocası abisi Mehmet Koçak’tır. Mahmut bey atacağı tüm adımları abisi Mehmet beye danışır. Mehmet Koçak Mahmut beye eşinin ailesinden bu defa maddi destek sağlanmayacağını gördü. Bu işler eğer AK Parti gibi bir partide olmayacaksa çok para gerektirir. O nedenle AK Partiye dönmüştü. Önce AK Partide milletvekili olmak sonra Belediye Başkanlığına aday olmak istiyordu. Mehmet Koçak’ın stratejisi böyle idi. Şimdi bu strateji işe yaramadı. B planını devreye soktular. Yani bu masadan eli boş kalkmamak için AK Parti’ye blöf çektiler. Eğer bir görev vermezseniz Yeniden Refah’tan aday olurum, bak onlarda yanımda mesajını geçen hafta net olarak verdiler. Yani o hamleyi yaptılar. AK Parti’nin de bu blöfü gördüğü ya da görmekten başka çaresi kalmadığı anlaşılıyor. Çünkü Hüseyin Ceylan Uluçay Afyon seçmeninde tutmadı. Birde Mahmut Koçak oy bölmesin endişesiyle onun isteğine boyun eğecekler gibi görünüyor. Ama şunu göremiyorlar. Koçak’ın bu ayak oyunları onu sevenleri ve destekleyenleri hayal kırıklığına uğrattı. MHP ve CHP’nin adayları da Koçak’a destek verenlerin alternatifi haline geldi. Ayrıca Afyon halkı sürü değil. Koçak’ın işareti ile binlerce kişi o yöne gitmez. AK Parti’nin yaptığı kimi koysam başkanlığı kazanırım mantığının yanlışlığına Koçak’ta nereye işaret etsem oraya yönlenirler mantığı ile yanlış üstüne yanlış yaptı. İki yanlış bir doğru etmediği gibi bu durumda, yani Koçak’ın olası AK Parti’ye destek açıklaması hem kendi siyasi yaşamını bitirecek hem de Koçak olmazsa AK Parti’ye oy verebilecek olan bir kısım seçmeni de olumsuz etkileyecek’ dedi.

YAĞCI, KOÇAK İÇİN NE DEDİ? YAĞCI, KOÇAK İÇİN NE DEDİ?

Koçak’ın kısa bir süre içinde AK Parti’ye destek açıklamasında bulunması bekleniyor.  

Koçak randevusuna da gitmedi… Koçak randevusuna da gitmedi…

Mahmut Koçak kaçacak mı? Mahmut Koçak kaçacak mı?

Koçak’tan ilk açıklama geldi! Koçak’tan ilk açıklama geldi!

ODAK ÖZEL HABER

Editör: Fadime Özkaran