Türkiye İş Kurumu, yaptığı yeni bir duyuru ile çeşitli şehir hastanelerinin işe alım yapacağını açıkladı. Bu kapsamda çok sayıda personelin istihdamına katkıda bulunacak olan işe alım ilanları ise çoktan yayımlandı.

Peki, şehir hastanelerinde işe başvuru nasıl yapılır? Hangi şehir hastaneleri personel alımı yapacak? 

Genç çiftler evlenebilmek için bakın neye koştu? Genç çiftler evlenebilmek için bakın neye koştu?

Türkiye İş Kurumu tarafından yapılan yeni bir duyuruda KPSS şartsız personel alımı yapılacağı duyuruldu. Çeşitli şehir hastanelerinde yapılacak olan personel alımlarını duyuran kurum, başvuruların detaylarını da açıkladı. KPSS şartı olmadan alım yapacağını duyuran hastaneler, çeşitli pozisyonlarda personeli sözleşmeli olarak istihdam edecek. 

KPSS şartsız işe alım yapılacak! 

Türkiye İş Kurumu, kısaca İŞKUR tarafından yapılan yeni bir ilan paylaşımında, şehir hastanelerinde çeşitli pozisyonlarda personel alımı yapılacağı duyuruldu. Her pozisyon için şartlar da açıklanırken, adaylardan KPSS şartı beklenmeyeceği vurgulandı. Yani, şehir hastanelerinde KPSS şartsız olarak, sözleşmeli personel alımı yapılacak. Alımı yapılacak olan meslek dalları ise servis elemanından teknikere farklı kategorilerde olacak.  

Şehir hastanesi işe başvuru nasıl yapılır? 

İŞKUR’un resmi internet sitesi üzerinde yayımlanan şehir hastanesi iş ilanlarına yine İŞKUR üzerinden başvuru yapılmalıdır. İŞKUR’a kayıtlı olunması, öncelikli olarak değerlendirilecek ilk kriterdir. Ayrıca başvurulan pozisyona uygunluk ve başvuru yapılan hastanenin bulunduğu ilde ikamet ediyor olmak gerekmektedir. İŞKUR’a giriş yaptıktan sonra kamet edilen bölgedeki hastaneye başvuru yapılarak gerekli bilgiler ibraz edilmelidir. 

Şehir hastanesi işe alımlar nasıl yapılıyor? 

Şehir hastanelerinde yapılan işe alımlarda, yüklenici firmalar öne çıkmaktadır. Genellikle “yap, işlet, devret” modeli ile inşa edilen bu hastanelerde işe alımlar da bu nedenle yüklenici firmalar tarafından yapılıyor. 

Hangi şehir hastanesi işe alım yapacak? 

İŞKUR üzerinde yayımlanan ilanlara göre KPSS şartsız bir şekilde şehir hastanelerine alımı yapılacak olan pozisyonlar şöyle olacak: 

  • Bursa Şehir Hastanesi: 10 servis elemanı, 5 güvenlik görevlisi
  • Kütahya Şehir Hastanesi: 20 servis elemanı
  • Mersin Şehir Hastanesi: 1 servis elemanı
  • Bayraklı Şehir Hastanesi: 2 bahçıvan, 2 inşaat teknolojisi teknikeri, 2 inşaat işçisi, 2 sıhhi tesisatçı, 2 elektrikçi
  • Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi: 1 büro memuru, 1 biyosidal cihaz teknikeri
  • Manisa Şehir Hastanesi: 2 beden işçisi, 10 temizlik görevlisi
  • Kayseri Şehir Hastanesi: 10 şoför, 1 temizlik görevlisi, 2 elektrik teknisyeni
  • Etlik Şehir Hastanesi: 1 insan kaynakları yönetimi meslek elemanı, 1 sağlık teknikeri, 5 dezenfeksiyon, sterilizasyon ve antisepsi teknikeri, 10 temizlik görevlisi
  • Eskişehir Şehir Hastanesi: 1 bulaşıkçı, 1 servis elemanı, 1 depo görevlisi, 5 güvenlik görevlisi
  • Ankara Şehir Hastanesi: 15 tehlikeli atık toplayıcı
  • Bursa Şehir Hastanesi: 20 klinik destek elemanı
  • Antalya Şehir Hastanesi: 1 servis elemanı
Kaynak: GAMZE KOÇAK