Yoğurt ile ceviz insan sağlığına oldukça olumlu etkisi olan besinlerin başında gelir. Yoğurt ve cevizin bir arada tüketilmesi tüm sağlık sorunlarını bir anda ortadan kaldırabilir. Özellikle sabahları yumurta-peynir kombinasyonunu sıkıcı bulanlar ya da farklı bir tatla uyanmak isteyenler bu kombine aşık olacak.

Kalsiyum açısından zengin yoğurt, kemik ve diş sağlığınızı korurken sindirim sisteminizin düzenlenmesine de yardımcı olur. Ceviz, beyin sağlığını iyileştiren omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Bu iki besini bir arada tüketmek bütünsel bir şifa kaynağıdır. İşte ceviz ve yoğurdun insan sağlığına olan bazı inanılmaz faydaları..

Yoğurt ve cevizin faydaları nelerdir?

Sabahları güne yoğurt ve cevizle başlarsanız gün boyu kendinizi daha aktif ve enerjik hissedersiniz. Yoğurt ve cevizin birleşimi size uzun süreli tokluk ve sonsuz enerji verecektir.

Erdoğan Afyon’a geliyor! Erdoğan Afyon’a geliyor!

Yorgunluk ve halsizlik gibi birçok insanda olan iki sağlık sorununu önler. Sindirim sisteminin sağlıklı ve aynı zamanda aktif çalışmasına destek verirken kabızlık gibi sorunların da kısa sürede giderilmesine yardımcı olur.

Ceviz yoğurt ikilisi, yüksek protein içeriğiyle daha uzun süre tok kalmanıza, kilo almanızı engellemenize ve kilonuzu yönetmenize yardımcı olur. Mevcut mide problemlerini önler ve midenin daha sağlıklı çalışmasına katkıda bulunur. Ruh sağlığını destekler ve beyin gelişimine de destek verir.

Cevizin besin içeriği nedir?

Ceviz; %65 yağ, %3 su, %5-15 karbonhidrat ve %15 proteinden oluşur. Bir porsiyon ceviz yaklaşık olarak 30 gram (14 adet) olup 185 kalori içerir.

Yoğurdun besin içeriği nedir?

200 gr yani 1 kase kadar yarım yağlı yoğurt %36’sı karbonhidrat ve %32’si proteinden oluşur. Ayrıca %32 oranında da yağ vardır. 1 bardak yoğurdun ortalama kalori içeriği 100 kcal’dir.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN