Sandıklı’da bu yıl şeker pancarında kaç ton rekolte bekleniyor ? Sandıklı’da bu yıl şeker pancarında kaç ton rekolte bekleniyor ?

Paneldeki uzmanlar, 2024 yılına ilişkin ekonomik beklentilerini paylaşacaklar. Ekonomide ve borsada neler bekleniyor? Yatırımcılar için hangi fırsatlar öne çıkıyor? İş dünyası nasıl bir süreçle karşı karşıya? Bu ve benzeri sorular panelde uzmanlar tarafından ele alındı.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği(AFİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Samiye Hancıoğlu ve dernek üyeleri katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başlayan ‘Ekonomide ve Borsada 2024 Yılın Beklentileri’ panelinde açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası adına panele katılımcıları selamladı. Serteser, Afyonkarahisar iş dünyasının çatı kuruluşu olarak bu toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, 2020'de başlayan Kovid-19 küresel salgını, 2021'in Aralık ayından itibaren yaşadığımız yüksek enflasyon süreci, 2023'teki büyük depremler ve seçim ekonomisinin etkileri sonucunda 2024 yılına geldiğimizi belirtti. Serteser, önümüzdeki yerel seçimlere dikkat çekerek, 1 Nisan'a kadar seçim ekonomisinin kısıtlı da olsa devam edeceğini ifade etti. Ancak, 1 Nisan'dan sonra en az 4 yıl boyunca seçimsiz bir döneme girileceğine vurgu yaparak, ekonomi politikalarının daha sağlam bir temele oturacağını düşündüklerini belirtti.

atso

SEÇİMSİZ DÖNEMİN EKONOMİK İSTİKRARI

Serteser, seçimsiz dönemin ekonomik istikrar için bir fırsat olduğuna işaret etti. Kısa vadeli yorumların riskli olabileceğini belirten başkan, ancak 1 Nisan'dan sonra uzun vadeli bir perspektife sahip olacaklarını vurguladı. Bu süreçte, ekonomi politikalarının daha güçlü ve sürdürülebilir olacağına olan inançlarını paylaştı.

atso

PANELDE ELE ALINAN EKONOMİ BEKLENTİLERİ

Serteser, bugünkü panelde önemli konuşmacıların ekonomi beklentilerini paylaşacağını belirtti. Afyonkarahisar iş dünyası olarak, üretim, istihdam ve ihracat için ellerinden gelen gayreti göstermeye devam edeceklerini vurguladı. 2024 ve sonrasında yatırımcılar için olumlu bir dönem öngördüklerini ifade eden Serteser, işverenlerin vergi yükleri altında ezilmediği, küçük tasarruf sahiplerinin kazançlarının arttığı bir ekonomik atmosferin oluşmasını temenni etti.

atso

TEŞEKKÜRLER VE SELAMLAR

Başkan, paneli düzenleyen Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği'ne ve panelde değerli görüşlerini paylaşacak uzmanlara teşekkür ederek, okuyucuları sevgi ve saygıyla selamladı. Yatırımcılar, işverenler ve küçük tasarruf sahipleri için umut dolu bir geleceğe dair beklentilerini paylaştı.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN