Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ve MHP Belde Belediye Başkan Adayları ile birlikte partisinin Sinanpaşa Belediye Başkan Adayı Tolga Yıldırım’ın Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldı.

mehmet taytak

Açılışta konuşan Milletvekili Taytak, Sinanpaşa’yı taşıyabilecek ve Sinanpaşa için genç ve dinamik bir aday çıkarttıklarının altını çizerek, “Sevgi, saygı ve kardeşlik Tolga Başkan’da birleşti, MHP’de birleşti” dedi.

‘BİZE SİZ Mİ İŞ YOK DİYECEKSİNİZ?’

AK Partili Belediye Başkan Adaylarının, “AK Parti olamazsa belediyecilik olmaz” sözlerini eleştiren Taytak, “Hangi siyasi partiye oy vermiş olursak olalım, hangi siyasi parti olursak olalım Sinanpaşa’da ayrım gözetmeden tüm vatandaşları dinleyecek, sorunlarına çözüm üretecek bir kardeşimizle yola çıktık. A Partisi B partisi değil, oyumuz Sinanpaşa ise ortak adayımız Tolga’dır. Ben bildiğiniz üzere Milliyetçi Hareket Partisi’nin Afyonkarahisar Milletvekiliyim. Yani Cumhur İttifakı’nın iki paydaşından biri olan partinin milletvekiliyim. Onun için benim olduğum yerde başka bir parti kazanırsa, iş gelmez, sanayi durur, TOKİ durur diyenler boş konuşurlar. Ayıptır. Aynı yolun yolcusuyuz. O zaman bir şey değişmesi gerekiyorsa değişecektir. Mutlaka da burada değişecektir. Bu milletin evlatları yedi düvele karşı düşmemiş, bize siz mi iş yok diyeceksiniz? Bu vatandaşın sizden korkacağını mı sanıyorsunuz? Elbette gidecekler helal oylarını MHP’ye verecekler” diye konuştu.

mehmet taytak

TAYTAK, ‘ERDAL BAŞKANA YARDIM ETTİM’

Milletvekili Taytak, parti ayrımı yapmadan seçim süreci haricinde de belediyeleri ziyaret ettiğini söyleyerek, “Biz buraya sadece bugün değil. Belediye Başkanımız Erdal beyi de birkaç defa ziyaret ettik. Kendilerinin de benden istemiş oldukları, burayla ilgili olarak bazı konularda ben yardım ettim. Eğer bensem ‘Ben’ demekten korkarım ama ben yaptım arkadaşlar. Ben o zaman ayırmadım. Burası AK Parti’nin demedim. Burası Sinanpaşa. Sinanpaşa bizim, Afyonkarahisar bizim, Türkiye hepimizin” ifadelerini kullandı.

Karakol mesaisi bitiyor! Karakol mesaisi bitiyor!

‘CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI BENDEN BİRŞEY İSTERDE YAPMAZSAM NAMERDİM’

Devletin malında gözlerinin olmadığını ve haramdan sakındıklarını vurgulayan Milletvekili Taytak, “Biz haram bilmeyiz yemeyiz. Biz kazandığımızı zor yiyoruz. Onun için bizim gözümüz haramda değil. Helaldedir. Devlette devamlılık vardır. Burası CHP’nin de belediyesi olsa, ben vatan için, bayrağı, milleti için yardım edecek bir kardeşiniz olarak, her hangi biri ya da CHP’nin belediye başkanı benden bir şey isterde yapmazsam namerdim” dedi.

mehmet taytak

‘BURASI BİZİM BABAMIZIN YERİ DEĞİL’

Sözlerini ileriye taşıyan Taytak, “Burası bizim babamızın yeri değil. Burada kendi paramızı harcamıyoruz. Devletin kendi imkanları var. Bu imkanları burada, buranın ne ihtiyacı varsa hangi parti olursa olsun ben onu yerine getirmek zorundayım. Bugün o partinindir yarın bir başka partinindir. Ama hepimiz bu bayrak için, bu ezan için, bu vatan için, bu topraklar için canımızı vermiyor muyuz? Kimi kimden ayırıyorsunuz? Babanızın parası mı da buraya göndermeyeceksiniz? Organizeyi de çözeriz, hastaneyi de çözeriz. Biz bakarız demeyiz, biz Allah’ın izniyle yaparız” dedi.  

‘ADAYIMIZ 3 HİLAL ROZETİNİ GÖĞSÜNDEN ÇIKARTIP EŞİNE VERECEK’

Bu konulara gelmek ve bu konulardan bahsetmek istemediğinin altını çizen Taytak, “Bunları bahsetmek, bunlara girmek istemezdik. Biz kavga için gelmedik. Biz hizmet için geldik. İnşallah adayımız 31 Mart sonrası mazbatasını aldıktan sonra üç hilal rozetini göğsünden çıkaracak, eşine verecek ve bütün Sinanpaşa’nın belediye başkanı olacak. Kimseyi kimseden ayırmayacak. Belediyenin kapısı A partine, B partisine değil herkese açık olacak. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, bizden bunu ister. Der ki, ‘Belediye başkanlarımız kazandıklarında, o rozetlerini çıkartsınlar ve bütün beldenin, ilçenin, şehrin başkanı olsunlar. Ve o şehrin eri olsunlar. Onlar geldiğinde halkından saygı görsünler, sevgi görsünler. Onlarda bütün hemşerilerini sırtında taşıyacak yürek olsun’ der. İşte o yürek Tolga başkanda vardır” diye konuştu.

Kaynak: NURBANU SOY