Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, terör örgütleriyle mücadeleye değinerek, yeraltı örgütlerinin tamamını toprağa gömdüklerini söyledi. Ayrıca deprem sorunuyla ilgili olarak, son yüzyılda 6 ve üzeri büyüklükte 226 deprem yaşandığını ifade etti. Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili olarak, Türk cumhuriyetlerinin Türkiye'ye destek olduğunu belirtti.

Okullararası Halk Oyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası başladı! Okullararası Halk Oyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası başladı!

İklim değişikliği konusunda ise Özhaseki, dünyadaki ısınmanın ciddi sonuçlar doğuracağını vurguladı. En büyük kirletici ülkelerin ise Çin, Hindistan, ABD ve Avrupa Birliği olduğunu söyledi. Türkiye'nin kirletme oranının ise düşük olduğunu belirtti ve kirletmemeye devam edeceklerini vurguladı.

ÖZHASEKİ AÇIK DUYURUDA BULUNDU

Özhaseki, Sıfır Atık Projesi'nin Türkiye'nin dünyaya kazandırdığı bir marka olduğunu söyledi. Proje sayesinde geri kazanım oranının arttığını ve çevreye olan olumsuz etkilerin azaldığını belirtti. Ayrıca meteorolojik uyarı ve erken haber alma sistemlerinin önemine değindi ve Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında Türk Dünyası Meteoroloji Birliği'nin kurulması gerektiğini ifade etti.

Özhaseki, ‘’ Birliğimiz gücümüzdür' diyerek, Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında Türk Dünyası Meteoroloji Birliğini kuralım. Bu anlamda gönül coğrafyamızın hakim olduğu özellikle Türk devletlerinin bulunduğu ülkelerimize açık duyuruda bulunuyorum. Elimizde ne imkan varsa, ne tür kabiliyetlerimiz, birikimlerimiz, bilgilerimiz varsa sizlerle paylaşmaya hazırız. Bu konuda her zaman işbirliğine açığız ve sizlerden gelecek her teklifi de sonuna kadar destekleyeceğiz’’

Editör: Nurbanu Soy