Dün gördüğü zirvenin ardından güne zirveye yakın bir seviyede başlayan altın fiyatları, rekor girişle “günaydın” dedi! Peki 9 Nisan’da altın fiyatları ne kadar oldu? 9 Nisan çeyrek altın, gram altın ve ons altın fiyatı ne kadar oldu? 

Borsa haftaya rekorla başladı Borsa haftaya rekorla başladı

Altın fiyatları dün gördüğü zirvenin ardından bugün güne rekor bir girişle başladı. Yatırımcıların risk iştahının arttığı bugünlerde altın, güvenli liman oluşuyla yine en çok tercih edilen seçenek oldu. Konuya yönelik yeni bir değerlendirme ise ekonomist Barış Soydan’dan geldi. 

Ekonomist Barış Soydan, yaptığı yeni bir açıklamada altın fiyatları hakkında dikkat çeken bir yorumda bulundu. Gram altında yeni yönü işaret eden Soydan, risk düştüğünde ons altın fiyatının da düşeceğini iddia etti. 

Altın fiyatları ne kadar oldu? 9 Nisan altın fiyatları 

ABD Merkez Bankası (FED) tarafından yapılacak olan açıklamalar yine yatırımcıların odağında bulunan veriler arasında yer alıyor. FED’in açıklayacağı toplantı tutanakları ve enflasyon verileri ise altın fiyatlarındaki yükselişte büyük bir etkiye sahip. 

Güne yeşil başlayan altın fiyatlarında ons altın ilk işlem saatlerinde 2.346,64 dolar seviyesindeydi. ABD altın vadeli işlemleri ise 2.362,60 dolara kadar yükseliş gördü. Altın fiyatları ise şöyle oldu: 

Gram altın fiyatı

Alış: 2.431,97 TL

Satış: 2.432,35 TL 

Çeyrek altın fiyatı 

Alış: 4.149 TL 

Satış: 4.540 TL 

Ons altın fiyatı 

Alış: 2.341,85 dolar 

Satış: 2.342,17 dolar 

Altın yönünü nereye çevirdi? 

Ekonomist Barış Soydan’ın ifadelerine göre ons altın, ralli sayesinde 12 Mart’tan bu yana yüzde 3.30 getiri sundu. Dövizin düştüğü zamanlar bile altın yatırımcılarının kazandığını kaydeden Soydan, altın yatırımcılarının TL’ye dönüşü için ons altındaki rallinin bitmesi gerektiğini ekleyerek sözlerini sonlandırdı. 

*Hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir.  

Kaynak: FADİME ÖZKARAN