Tecrübeli ekonomist İslam Memiş, finans dünyasının nabzını tuttuğu köşe yazısında bu hafta piyasaların genel durumunu ve beklentilerini ele aldı. Memiş, genel bir iyimserlik havası beklediğini ifade ederken, döviz ve altın piyasalarında ise dengeli bir satış baskısının olabileceğini öngördü.

SSK, Bağkur emeklisine yeni maaş tablosu! Bu kez kuruşu kuruşuna hesaplandı SSK, Bağkur emeklisine yeni maaş tablosu! Bu kez kuruşu kuruşuna hesaplandı

Borsa ve Döviz Kurlarında Beklentiler

Borsa hedeflerine değinen Memiş, 9 bin 350 puanlık bir hedef belirlediğini ve 9 bin 400 puanın üzerindeki kalıcılığın kritik olduğunu vurguladı. Orta ve uzun vadede yükseliş beklentisi içinde olduğunu belirtirken, kısa vadede satış baskısının olabileceğine dikkat çekti. Dolar/TL kuru için ise yıl sonu için 40 lira tahminini yineledi ve kısa vadede 31-33 lira aralığında bir seyir öngördüğünü dile getirdi. Dolar/Euro paritesi için ise 1,08 seviyesinin altının ucuz olduğunu ve hedefinin 1,12-1,15 aralığı olduğunu ifade etti.

Dolar1

Altın Piyasasında Stratejik Öneriler

Ons altın için 2.165 dolar seviyesinden kapanış yapan piyasada, Memiş'in önerisi bu hafta 2.150-2.175 dolar aralığında hareket edilmesi yönünde. Düşüşlerin kalıcı olmadığını belirten Memiş, yatırımcılara 2.160 dolardan yüzde 50, 2.150 dolardan ise yüzde 25 alım yapmalarını tavsiye etti.

Dolar Altin

Gram Altın Yatırımcılarına Özel Analiz

Türkiye'de en popüler yatırım araçlarından biri olan gram altın için Memiş, serbest piyasada 2.472 lira seviyesinden kapanış yaptığını ve geçen haftaki "bekleyin" uyarısının yerinde olduğunu belirtti. Gram altın yatırımcılarının ons altın fiyatlarını yakından takip etmeleri gerektiğini, bu hafta 2.150 dolar seviyesine karşılık gelen rakamlardan alım yapılmasının uygun olacağını ifade etti. Ayrıca, Darphane'nin sarrafiye altın ve gram altın üretiminde normalleşme sürecinin başladığını ve yatırımcıların bu konuda rahat olabileceğini söyledi.

Dolar1280Pxl

Memiş'in analizleri, piyasaların geleceğine dair önemli ipuçları sunarken, yatırımcılara da yol gösterici oluyor.

Editör: Gökhan Kocaaslan