İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Alper Yağcı’nın projelerini anlattığı programa, İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ve parti yönetiminin yanı sıra ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten ve ATSO üyeleri ile iş insanları da katıldı.

alper yağcı

İYİ Parti’nin adayı Yağcı, ATSO’da projelerini anlatıyor! İYİ Parti’nin adayı Yağcı, ATSO’da projelerini anlatıyor!

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı İzzet Köken, İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun’un selamlama konuşmalarının ardından İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Alper Yağcı, Belediye Başkanı seçilmesi halinde yapacağı icraatlar hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkan Adayı Yağcı vaatlerini Kentsel dönüşüm ve imar, meydan, turizm, sanayi, sağlık, sosyal yaşam tesisleri, eğitim, ulaşım, yeşil alan, kültür ve eğitim başlıkları altında sıraladı.

DİĞER ADAYLARIN PROJESİNE NAZARAN FARKLI BİR YOL İZLEDİ

Kentsel dönüşüm ve imar başlığıyla ilk projesini anlatmaya başlayan Yağcı, diğer adayların kentsel dönüşüm projelerine nazaran farklı bir metot sundu. Kentsel dönüşüm bölgesinde evi veya arazisi bulunan vatandaşlara mülklerinin bedel hesaplamasını yaparak, belediye arazilerinden veya belediyenin kapsamında olan TOKİ’lerden ev vererek vatandaşları o bölgelerden taşıyacaklarını ifade etti. Yağcı, bu seçenekleri istemeyen vatandaşlara ise kentsel dönüşüm bölgesinde kalan alanlara yapılan konutlardan yine bedel hesaplaması yapılarak konut verileceğini aktardı.

alper yağcı

Milletvekili Olgun: ‘ATSO BAŞKANIMIZA ALLAH SÖYLETTİ’ Milletvekili Olgun: ‘ATSO BAŞKANIMIZA ALLAH SÖYLETTİ’

AFYONKARAHİSAR BÖYLE GİDERSE KÜTAHYA’YI ÖRNEK VERECEK HALE GELECEK

Afyonkarahisar’ın nüfus kaybettiğini, Afyonkarahisar’da yaşayan vatandaşların ve özellikle gençlerin mutlu olmadığını söyleyen Yağcı, kentte ailelerin birlikte vakit geçirebilecekleri alternatif alanların olmadığına dikkat çekti. Bu kapsamda, ailelerin Eskişehir gibi komşu illeri tercih ettiğini kaydeden Yağcı, ‘’Afyonkarahisar böyle giderse Kütahya’yı örnek verir bir hale gelecek’’ dedi.

Putin: “Zafer bizimdir" Putin: “Zafer bizimdir"

alper yağcı

AFYONKARAHİSAR’A VAKIF ÜNİVERSİTESİ

Erenler Bölgesindeki çarpık yapılaşmaya ve öğrencilerin şehir merkezine gelmediklerini, nedenle kent merkezindeki esnafların durgunlaştığının altını çizen Yağcı, kent merkezini hareketlendirmek istediğini söyledi.

Yağcı, “Mevcut belediye hizmet binamızı farklı ve uygun bir lokasyona taşıyarak belediye hizmet binamızın bulunduğu yere bir vakıf üniversitesi kurmak istiyoruz. Bu üniversiteye de Afyonkarahisar Teknik Üniversitesi adını vermek istiyoruz” diye konuştu.

alper yağcı

Ulaşım başlığı altında sıraladığı projelerinden bir tanesi olan Park Afyon-Sanayi-Cumhuriyet Mahallesi yaya geçidi hakkında da bilgiler veren Yağcı, ''Park Afyon, Cumhuriyet Mahallesi ve sanayi bölgesinde ciddi bir yaya sorunu var. Bunun için bir yaya yolu yapmak istiyoruz. Bu sayede ana yoldan bağımsız güvenli bir yoldan yayalar ulaşım sağlayabilecek. Bu yaya yoluna da küçük dükkanlar inşa ederek kadınların el emeği ürünlerini satabilecekler bir yer olsun istiyoruz" dedi. 

ALPER GEZERAVCI UZAY MERKEZİ

Ayrıca çocukların eğitimi ve ilgi alanlarına da dikkat çeken Yağcı, ‘’Çocuklarımız ne görürse ona yönelmek istiyor. Son zamanlarda çocuklarımızın idolü haline gelen Türk Astronotumuz Alper Gezeravcı'nın adını taşıyacağı bir uzay merkezi kurmak istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

alper yağcı

Belediye Başkan Adayı Yağcı’nın sunumundan sonra, basına kapalı olarak soru-cevap kısmına geçildi. Toplantı, fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Kaynak: NURBANU SOY