Tüm kesimler tarafından tam not alan cephe iyileştirme projesinde işletmeler yeni görünümüne kavuşurken şehrin kalbi Uzun Çarşı'da üst yapı çalışmaları aralıksız sürüyor. Tarihi Uzun Çarşı, trafik ve transit geçiş düzenlemeleri, şehrin tarihi mimarisine uygun dizayn edilen modern çarşı dükkanları, iş yerleri ve rekreasyon alanları ile cazibe merkezi olmaya hazırlanıyor.

BİR HAYAL GERÇEK OLDU

Afyonkarahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ticari hayatın etkilenmemesi için gece yapılan çalışmalar ile birlikte kaldırımlar genişliyor yollar ise tarihi dokuya uygun doğal taşlar ile döşeniyor.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, çalışmaları yerinde inceledi. Ekiplerden bilgi alan Başkan Zeybek, "Her adımında buram buram tarih kokan şehrimizin kalbi Uzun Çarşı'da devam eden yol ve kaldırım düzenlemelerini yerinde inceledik. Çalışmalarla ilgili bilgiler aldık. Uzun Çarşı bizim hayalimizdi. Burada ciddi bir tabela kirliliği, ciddi kablo ve görüntü kirliliği vardı. Aslına uygun hale getirelim, sokak sağlıklaştırmasıyla, alt yapı çalışmalarıyla marka şehir olma yolunda tarihi bir caddeyi şehrimize kazandıralım istedik” dedi.

AĞUSTOS AYI İÇİNDE TAMAMLANACAK

Başkan Zeybek, Ticari hayatın yoğun olduğu bir caddemiz olması nedeniyle çalışmaları gece saatlerinde yapıyoruz. Burada otoparkı kaldırdık, transit geçişlere açık olmak üzere dörder metre yürüyüş yolları, yine dört metre sadece transit geçişlere açık olacak şekilde yol planlaması yaparak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yollarımızı ve kaldırımlarımızı doğal taşlarla kaplıyoruz.

Uzun Çarşı'yı Ağustos Ayı içinde tamamlamayı hedeflediklerini aktaran Başkanımız, “Zafer Haftası'na kadar Uzun Çarşımızı tamamlamayı hedefliyoruz. Proje kapsamında açık alanlarda oturma grupları, kent mobilyaları, ışıklandırmalar ve peyzaj çalışmaları ile çarşıya farklı bir değer kazandıracağız" ifadelerini kullandı. >>SAFİYE KALENDER

 

 

Otomobil’de bakın kilolarca ne ele geçirildi? Otomobil’de bakın kilolarca ne ele geçirildi?

 

#mehmetzeybek #afyonkarahisar #odakgazetesi #güncel #uzunçarşı #restorasyon #proje #trafik

Editör: TE Bilisim