Zafer Haftası kutlamaları kapsamında Afyonkarahisar Belediyesince yapılan etkinlikleri aktaran Başkan Zeybek açıklamasında; “Ağustos ayı yoğun geçti. Büyük Taarruz’un 101. Yılı olması münasebeti ile 3x3 Basketbol karşılaşması yapıldı. 14 ilden katılım oldu. Sporcular kendi illerinde böyle bir turnuvanın olmadığını daha sık yapılabilir mi diye talepler vardı. İlerleyen günlerde sporcularımızın taleplerini yerine getirmeye gayret göstereceğiz.”

KONUYU TEKRAR ELE ALACAĞIZ

Esnafla bir araya gelerek istişarelerde bulunacaklarını söyleyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Göreve geldiğimizde atıl vaziyette olan Sahipata Spor Salonu vardı. Resmi açılışını gerçekleştirmedik. Yaz spor okulu münasebeti ile gençlerimiz orada çalışmalarına devam ediyorlar. Uzun Çarşı’yı çok şükür kullanıma açtık. Henüz araç trafiğine açmadık. Ekim ayına kadar bu şekilde kullanalım istiyoruz. Esnafımızla bir araya gelerek tekrar istişare edeceğiz. Bu bölgenin araç trafiğine açılmaması konusunda ciddi talepler var. Esnaf arkadaşlarımızın %50’den fazlası kapanması yönünde görüş bildirirlerse konuyu tekrar ele alacağız” dedi.

ETKİNLİKLER YAPILDI

27 Ağustos münasebeti ile Uluslararası Zafer Halk Oyunları Festivali yaptıklarını belirten zeybek, “Kurtuluş günümüzde 9 ülke sevincimizi ilk defa paylaşmak için geldiler. Şehrimizin çeşitli yerlerinde gösterilerini sergileme fırsatı buldular. 25 Ağustos’u 26 Ağustos’a bağlayan gece Şuhut’ta Zafer Yürüyüşü yapıldı. Ethem Tem Fotoğraf yarışması gerçekleştirildi, ödülleri verildi. TRT Sanatçıları tarafından Zafer Meydanımızda yoğun katılımlı bir konser düzenlendi. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz Zafer Haftamız münasebeti ile yürüyüşümüze de katıldı. Şuhut’ta ki törenlere iştirak ettiler. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından çocuk eğlencesi ve oyunları şenliği yapıldı” diye konuştu.

YOĞUN BİR KATILIM VARDI

KENDİ İŞARET ETTİĞİ YERE GÖMÜLECEK KENDİ İŞARET ETTİĞİ YERE GÖMÜLECEK

Zeybek, “100. yıl nedeni ile ülkemizin dört bir tarafından gelen motosikletçiler Kocatepe’ye sürüş gerçekleştirdiler. 30 Ağustos – 3 Eylül itibari ile gerçekleştirdiğimiz Dünya Motokros Şampiyonası ve MotoFest’i kazasız belasız atlattık. Yoğun bir katılım vardı. Bu seneki hedefimiz 300-350 bin katılımcı idi. Bunu da fazlası ile yakaladığımızı düşünüyorum. Karavan alanımız da doldu doldu taştı. Yurt dışından katılan karavancılar özellikle teşekkür ederek, alt yapısı ve koşulları ile iyi bir karavan alanı olduğunu belirttiler.”

TÜRK DÜNYASI ŞÖLENİ YAPILACAK

Toplantıda komisyonlardan gelen raporlar görüşülerek karara bağlanırken, Afyonkarahisar Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi (İlkokul, Ortaokul ve Lise) öğrencilere nakdi eğitim yardımı yapılması hakkında Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu raporu oylanarak kabul edildi. 21 Ekim - 30 Ekim 2023 tarihleri arasında Cumhuriyet'imizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan vb. Türk Cumhuriyetleri katılımlarıyla İlimizde "Türk Dünyası Şöleni" yapılması hakkındaki teklifte kabul edilerek onaylandı. Ekim ayı Meclis Toplantısı 2 Ekim Pazartesi saat 18.30’da yapılacak. HABER: FADİME ÖZKARAN

 

 

#odakgazetesi #odak #mehmetzeybek #meclistoplantısı #etkinlik #zaferhaftası #festival #odak #odak

Editör: TE Bilisim