Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile Afyonkarahisar Eczacı Odası arasında, üniversite bünyesinde üretilen tıbbi ve aromatik bitkisel ürünlerin eczaneler aracılığıyla halka sunulmasını öngören iş birliği sözleşmesi hayata geçirildi. Protokol ile yerel üretimin desteklenmesi ve güvenilir bitkisel ürünlerin yaygınlaştırılması hedefleniyor.
AFLORA ÜRÜNLERİ ECZANELERDE YER ALACAK
Afyonkarahisar Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sanayi ve Ticaret A.Ş. (AFLORA) ile Afyonkarahisar Eczacı Odası İktisadi İşletmesi arasında imzalanan protokol, AFLORA Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adem Aslan ile Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Hakan Demir tarafından imza altına alındı. Anlaşma kapsamında bitki çayları, uçucu ve sabit yağlar, bitki suları, kolonya, parfüm ve oda kokuları gibi AFLORA markalı ürünler, belirlenen koşullar çerçevesinde Afyonkarahisar’daki eczanelerden temin edilebilecek.
YEREL ÜRETİM VE BÖLGESEL KALKINMA VURGUSU
Protokole ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Adem Aslan, AFSÜ Teknoloji Transfer Ofisi AŞ’nin de ortak olduğu AFLORA markasıyla yerel üretimi desteklediklerini belirtti. Aslan, üniversitenin araştırma-geliştirme ve üretim gücünü toplumla buluşturmayı önemsediklerini vurgulayarak, eczacılar ve eczanelerle yürütülen bu iş birliğinin bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacağını ifade etti.


