Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ), yüksek ekonomik değeriyle bilinen safran bitkisinin yetiştirilmesinde önemli bir başarıya imza attı. Üniversite bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında yetiştirilen safranların hasadı, 30 Ekim 2025 Perşembe günü saat 14.30’da AFSÜ Bilim Kafe’de yapılacak.
Safran üretimiyle birlikte, tıbbi ve aromatik bitkilerin bölgedeki potansiyelini artırmaya yönelik çalışmalar da hız kazandı. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezinin Afyonkarahisar’da kurulması ve her yıl düzenlenecek çalıştaylarla bu alanda bilgi paylaşımının artırılması planlanıyor. Üniversite yönetimi, bu girişimlerin şehrin ürün çeşitliliğini artırarak daha yüksek tarımsal gelir elde edilmesine katkı sağlayacağını vurguladı.
REKTÖR ASLAN DAVET ETTİ
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Aslan, hasat etkinliğine tüm vatandaşları davet ederek, “Üniversitemizde yetiştirdiğimiz safranların hasadı için düzenlediğimiz etkinlikte sizleri de aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız.” ifadelerini kullandı.



