Resmî Gazete’de yayımlanan kararla Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İçişleri Bakan Yardımcılığı görevine atanırken, Afyonkarahisar Valiliği görevine Uşak Valisi Dr. Naci Aktaş getirildi. Uzun yıllara dayanan mülki idare tecrübesi ve akademik birikimiyle öne çıkan Aktaş, kamu yönetimi alanında hem merkez hem de taşra teşkilatlarında önemli görevler üstlendi.
1977 yılında Trabzon’un Araklı ilçesinde dünyaya gelen Naci Aktaş, ilk, orta ve lise öğrenimini Araklı’da tamamladı. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamlayan Aktaş, 1999 yılında mezun oldu. Akademik çalışmalarını yurt dışında da sürdüren Aktaş, 2007 yılında İngiltere’deki Exeter Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi ve Kamu Politikası alanında yüksek lisans yaptı. 2022 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalı’nda doktorasını tamamlayarak Yönetim ve Organizasyon alanında “Doktor” unvanını aldı.
2000 YILINDA KAMU GÖREVİNE BAŞLADI
Kamu görevine 2000 yılında başlayan Dr. Naci Aktaş, 2004 yılına kadar Şekerbank T.A.Ş. Teftiş Kurulu Başkanlığında müfettiş yardımcısı ve müfettiş olarak görev yaptı. Aynı yıl 91. Dönem Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine adım attı.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BÜNYESİNDE SIRASIYLA;
AĞAÇÖREN KAYMAKAMLIĞI,
KARAÇOBAN KAYMAKAMLIĞI,
ERZURUM VALİ YARDIMCILIĞI,
İLLER İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ,
MÜSTEŞARLIK VE BAKANLIK ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ,
MAHALLİ İDARELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DAİRE BAŞKANLIĞI,
SEFERİHİSAR KAYMAKAMLIĞI VE
ETİMESGUT KAYMAKAMLIĞI GÖREVLERİNDE BULUNDU.
UŞAK VALİLİĞİNDEN AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİNE
Dr. Naci Aktaş, 18 Eylül 2024 tarihli ve 2024/321 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Uşak Valisi olarak atanmıştı.
20 Şubat 2026 Cuma tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan 2026/62 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Afyonkarahisar Valisi olarak görevlendirildi.


