ÖSYM, 2024-ÖZYES kılavuzunu yayımladı ÖSYM, 2024-ÖZYES kılavuzunu yayımladı

Toplantının ana gündem maddesi, savunma sanayii alanında atılacak adımlar ve bu alanda şehri öne çıkaracak girişimlerin belirlenmesiydi. Bu kapsamda, savunma sanayiinin geliştirilmesi ve şehirde bu alanda yapılacak yatırımlar üzerinde duruldu.

TOPLANTIYA BİRÇOK ÖNEMLİ İSİM KATILDI

Katılımcılar arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Zafer Kalkınma Ajansı Afyonkarahisar Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Osman Köprücüoğlu, Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği (SASAD) üyesi Selahaddin Koyuncu ve Genel Sekreter Dr. Oğuz Hamşioğlu yer aldı.

ŞEHRİ ÖNE ÇIKARACAK GİRİŞİMLER

Toplantıda, Afyonkarahisar'ın savunma sanayii alanında nasıl öne çıkarılacağına dair stratejiler tartışıldı. Katılımcılar, şehrin bu alanda potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için izlenecek süreçleri belirledi. Afyonkarahisar'ın savunma sanayii merkezi haline gelmesi için gerekli adımların atılacağı vurgulandı. Toplantı hatıra fotoğrafı çekildikten sonra sona erdi.

Kaynak: Gamze Koçak