Bir milletin güçlü kalabilmesinin temel şartının kendi milli ve manevi değerlerine sahip çıkması olduğunu belirten Yeşil, başka kültürlere ait sembol ve yaşam biçimlerinin benimsenmesinin, tarih, dil ve kimlik kaybına yol açabileceğini dile getirdi. Açıklamada, Peygamber Efendimizin (SAV) “Kim bir kavme benzerse o da onlardandır” hadisine atıfta bulunan Yeşil, İslam dışı gelenek ve yaşam tarzlarının benimsenmesinin inanç ve kültürel değerlerle bağdaşmadığını söyledi.
“YILBAŞI VE NOEL KUTLAMALARININ İSLAM’DA YERİ YOK”
Yılbaşı ve Noel kutlamalarının İslam’da ve toplumun geleneklerinde yer almadığını ifade eden Yeşil, bu gecenin Hristiyan kültürüne ait bir gelenek olduğuna dikkat çekti. Açıklamada, yılbaşı adı altında içki, kumar, zina ve İslam dışı eğlencelerin normalleştirilmeye çalışıldığı belirtilerek, bunun toplum açısından yanlış ve tehlikeli olduğu vurgulandı.
“SORUMLULUK TAŞIYORUZ”
AGD Afyonkarahisar Şube Başkanı Mevlüt Yeşil, yerel yönetimler başta olmak üzere bazı yapıların gayri ahlaki ve gayri milli faaliyetlere zemin hazırladığını savunarak, bu tür girişimlere sessiz kalmayacaklarını ifade etti. Toplumun manevi değerlerini koruma sorumluluğu taşıdıklarını belirten Yeşil, Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Görüş camiası olarak kültür emperyalizmine ve manevi tahribata karşı toplumu uyarmaya devam edeceklerini kaydetti. Açıklamanın sonunda Yeşil, 31 Aralık Çarşamba günü saat 20.00’de Şehit Kerim Üye Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” programına tüm Afyonkarahisar halkını davet etti.




