Nüfus Politikaları Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantıda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen nüfus politikaları kapsamında gerçekleştirilen çalışmaların değerlendirildiği açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da toplantıda yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Nüfus politikalarının oluşturulmasında çocuk bakım hizmetlerine erişim ve iş-aile yaşam dengesinin korunmasına yönelik çalışmaların önemine dikkat çekildi.

DOĞUM İZNİ SÜRESİNİN ARTIRILMASI GÜNDEMDE
Ailelerin desteklenmesine yönelik uygulamalar kapsamında doğum izni süresinin artırılmasına yönelik düzenlemeler öne çıktı. Bunun yanında devlet memurlarına yarım zamanlı çalışma imkanı tanınması da aile ve çalışma hayatının birlikte yürütülmesine yönelik adımlar arasında yer aldı. Doğum yardımı tutarlarında yapılan güncellemeler ve kamu kurumlarında kreş imkanlarının artırılmasına yönelik çalışmalar da nüfus politikaları kapsamında değerlendirildiği bildirildi.

AİLELERE YÖNELİK DESTEKLER GÜÇLENDİRİLECEK
Toplantıda, Türkiye’nin dinamik nüfus yapısının korunması ve ailelerin desteklenmesine yönelik mevcut politikaların güçlendirilmesi konusunda değerlendirmeler yapıldığı ifade edilirken aile ve çocuk odaklı politikaların önümüzdeki dönemde de sürdürüleceği belirtildi. Nüfus Politikaları Kurulu toplantısında alınan kararların ülke ve millet için hayırlı olması temennisinde bulunuldu.




