Türkiye Spor Yazarları Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi Nadir Güzbey, Şampiyonayı takip etmek isteyen basın mensupları ilgili formları eksiksiz bir şekilde doldurup,  [email protected] adresine mail yoluyla iletmeleri gerektiğini açıkladı. Nadir Güzbey, Akreditasyon formlarının TSYD ve Uluslararası Organizasyon Komitesi tarafından onaylanıp, mail yoluyla basın mensuplarına bilgi verileceği bilgisini de ekledi.

ÖNCELİK BASININ RAHAT GÖREV YAPMASI

Önceliğin organizasyonlarda görev alan meslektaşların güvenliği ve rahat görev yapabilmeleri olduğunun altını çizen Türkiye Spor Yazarları Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi Nadir Güzbey, “Müracaat yapacak kişilerin; sabıka kaydı, en az lise veya dengi okul mezunu olduğunu belirleyen belgenin fotokopisi, 5953 sayılı kanun ve/veya bunun bazı maddelerini değiştiren 212 sayılı kanuna göre kart verilecek kişi ile işveren arasında düzenlenmiş sözleşmenin iş yerince onaylanmış fotokopisi, son üç aya ait Sosyal Güvenlik Kurumu prim bildirge suretleri, 1 Adet fotoğraf, eksiksiz doldurulacak başvuru formu (Spor Müdüründen onaylı), Taahhütname  (Kart onayından sonra, basın mensubu kartı teslim alırken) yanında bulundurmaları gerekmektedir” dedi.

Öte yandan, Sarı Basın Kartı, TSYD Giriş Kartı, AIPS Kartı sahipleri ise sadece fotoğraf ve başvuru formunu maille göndererek başvuru yapabilecekler. 21 Ağustos 2023 tarihinde sona erecek akreditasyon işlemlerinde, isteklerin düzgün bir şekilde işleme konulmasını sağlamak amacıyla dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekilde sıralandı;

a.)Medya kuruluşlarının spor kadrolarında yer alan en fazla iki muhabir/yazar ve bir foto muhabire akreditasyon hakkı verilecektir.

b.)Kayıt yapmak, video çekmek filme almak, röportaj yapmak, yarış motosikletlerini çekmek gibi yayın haklarını gerektiren konular için ayrıca izin başvurusu yapılacaktır.

c.)TV ve Ajanslar organizasyon esnasında padok ve seyirci alanlarında haber amaçlı görüntü alabileceklerdir.

d.)TV ve Ajanslar antrenman, sıralama ve yarış çekimini belirlenmiş alandan yapacaktır.

e.)Her yarış sonunda akredite olmuş ve yarışı takip edip haberleştiren tüm medya mensuplarına 5 dakikalık bir özet video ücretsiz olarak dağıtılacaktır.

Bu 5 şeyi yapanlar kilo vermek isterken alıyor! Kilo dostu 5 hata! Bu 5 şeyi yapanlar kilo vermek isterken alıyor! Kilo dostu 5 hata!

f.)Akreditasyonlar sadece Türkiye yarışı için geçerli olacaktır.

g.)Basın mensupları tüm organizasyon boyunca TSYD görevlilerinin uyarıları doğrultusunda hareket edeceklerini bildiren taahhüt belgesini imzalayarak kartlarını teslim alabileceklerdir.

h.)Akreditasyon kartları Afyonkarahisar’da TSYD tarafından kart sahiplerine imza karşılığı teslim edilecektir. Afyon’da TSYD görevlileri Basın Merkezinde medya mensuplarımıza destek verecektir.

i.)TMF & TSYD işbirliği ile hazırlanan Basın Akreditasyon Giriş Kartları sadece spor medyasında çalışan kişilere verilecektir.

j.)Basın Akreditasyon Kartı sahibi organizasyonda meydana gelebilecek her türlü kaza ve yaralanmadan doğacak bütün yasal hak talebinden ferağat eder.

k.)Basın Kartının kullanımı, pist alanına çeşitli girişlerde görüntülenen geçiş koşulları panoları tarafından yönetilir. Kart sahibi (Foto Muhabir) piste girmek için, TSYD nin vereceği önlük veya yelekle girecektir.

l.)Basın kartı (talep edilirse) geçerli kimlik kartı ile gösterilmek zorundadır.

m.)TSYD Basın Akreditasyon Kartının asıl sahibidir ve daha önceden belirtmeksizin geri alma hakkına sahiptir.

n.)Basına ayrılan yerlerin yönetim ve denetimi TSYD’ye aittir.

o.)E-posta adresiniz ve diğer ayrıntılarınız MXGP veri tabanına eklenecek ve yalnızca MXGP iletişimi ve bültenleri için kullanılacaktır.

p.)Organizasyon boyunca TSYD ek uygulama yapabilir ve değişikliğe gidebilir.

>>HABER: GÖKHAN KOCAASLAN

 

 

#MXGP #afyonkarahisar #odakgazetesi #nadir #güzbey #motor #akreditasyon #güncel #ağustos #dünyaşampiyonası

Editör: TE Bilisim