Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla, Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve İcracı Sanatçılar ve Müzisyenler Meslek Birliği (TSMB) iş birliğiyle önemli bir eğitim seminerine ev sahipliği yaptı. "Üniversitelerde Müzik Telif Hakkı ve İcracı Sanatçıların Sosyal Güvenliği Eğitim Semineri"nde, sektörün önemli isimleri öğrencilere değerli bilgiler aktardılar.

03Nisan2401

Seminer kapsamında, TSMB Birlik Başkanı Mustafa Demir, Müyabir Temsilcisi Av. Ünsal Eşber Güzel, Anadolu Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Özge Özsoy ve Pamukkale Üniversitesi'nden Arş. Gör. Erkan Kıdak birer konuşma gerçekleştirdi. Programa, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız ve akademik personel de katılım gösterdi.

03Nisan2404

TSMB Birlik Başkanı Mustafa Demir'in konuşmasında vurguladığı gibi, sanatçılar için geleceklerini garanti altına almanın önemi büyük. Demir, müzisyenlerin icracı olarak telif haklarından gelir elde etmeleri gerektiğini belirterek, öğrencilere meslek birlikleri hakkında bilgi verdi.

Pamukkale Üniversitesi'nden Arş. Gör. Erkan Kıdak ise dayanışma kültürünün sanatçılar için ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Kıdak'a göre, örgütlenmek ve birlikte hareket etmek, sosyal güvenlik konusunda da önemli bir adım.

Müyabir Temsilcisi Av. Ünsal Eşber Güzel, telif haklarını genel bir perspektifle ele alarak, hak sahiplerine sağladığı hakları detaylı bir şekilde açıkladı. Ayrıca, Anadolu Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Özge Özsoy, müzik eserlerinin internet ortamında nasıl korunacağı konusunda önemli bilgiler paylaştı.

Eğitim semineri, öğrencilerin merak ettikleri konularda sorularının cevaplanmasıyla son buldu.

Emek bayramı, ekmek parası! Emek bayramı, ekmek parası!

Kaynak: GAMZE KOÇAK