Afyonkarahisar Belediyesi önünde, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ile CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan’ın katılımıyla düzenlenen miting sonrası sosyal medya adeta yorum yağmuruna tutuldu. Başarır’ın konuşmalarının yer aldığı haber ve paylaşım gönderilerinin altına yapılan yorumlarda birçok vatandaş, desteklerini Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’dan yana gösterdi. Yorumlarda CHP yönetimine eleştiriler yöneltilirken, Başarır’ın söylemleri de sert ifadelerle hedef alındı.
“BURCU BAŞKAN İYİ YAPTI”
Odak Haber Merkezi’nin yerel basın organlarının Ali Mahir Başarır’ın konuşmalarının yer aldığı paylaşımlarından elde ettiği vatandaş görüşlerinde şu ifadeler yer aldı:
“Belediye seçiminde oy partiye değil, kişiye verilir. Afyon oyunu partiye değil Burcu Köksal’a verdi. Hangi partide olduğu önemli değil, Topuklu Efe çalışıyor. Başkan yine aynı başkan”
“Bu mitinglerle halka kin ve nefret pompalıyorlar, sokaklar karışsa elinize ne geçecek? Burcu Başkan yine Afyonkarahisar’a hizmet edecektir. Şüphemiz yok”
“Seçimi CHP kazanmadı, Burcu Köksal kazandı. Köksal da çok doğru karar verdi. Memnun olduk”
“Ali Mahir senin Afyon’da konuşmaya hakkın yok. Kim bilir ne istediniz de Burcu Başkan illallah dedi sizden. Doğru yerini buldu”
“Kadını dışladınız durdunuz, sabretti sabretti sonunda patladı. Valla kusura bakmayın da Afyon’da kimse CHP’ye oy vermedi. Afyon’un evladı, yürekli kadın diye oy verdi. Buraya gelip şovmenlik yaparak halkı kışkırtmaya gerek yok”
“Özgürlük, demokrasi naraları atan parti değil miydi bunlar? Nerede kaldı sizin kişisel kararlara saygınız? Sizden olmayan herkese saygısızsınız. İşte bu yüzden yıllardır size iktidar olmak nasip olmuyor. Net bir duruşunuz yok çünkü”
“Ben siyasetle işi olmayan biriyim. Kim nereye geçti, bu benim konum değil ama bu nasıl bir hitap şekli? Halkı galeyana getiriyorsunuz. Burcu Köksal’ın bu sokaklarda başına bir iş gelse bunun sorumlusu kim olacak? Ali Mahir Başarır mesuliyeti kabul edecek mi? Bu ucu açık şekilde resmen tehdittir. Böyle bir siyaset kabul edilemez.”
“Burcu Köksal sizin şansınızdı. O kadar değerli bir insandı ki, değerini bilemediniz. Şimdi kaybedince kıymete mi bindi? Ortalığı yok yere ayağa kaldırıyorsunuz”
“‘İt ürür, kervan yürür’ lafının önemini şimdi bu mitingden sonra daha iyi anlamış olduk”
“Parti olup sahip çıksaydınız o kadın başka partiye gitmezdi. İğneyi kendinize batırın karını suçlamadan önce. Burcu Başkan direndi ama görmezden geldiniz. Halkı gaza getirmeyin! Siz hiç sordunuz mu ‘Burcu Başkan bir sıkıntı var mı?’ diye”
“Siz de dururken iyiydi de şimdi mi kötü oldu kadın? Ali Mahir Başarır, sana ne oluyor da halkı galeyana getirmeye çalışıyorsun?”
“Sen kimsin be, kimsin? Doğru yol buydu, Burcu Başkan yanlış yoldan döndü. Çok şükür, siz yoksanız biz halk olarak Başkanımızın yanındayız”
“Doğru yolu buldu Burcu Başkan, yanınızdayız”
“Sırf Ali Mahir Başarır bile binlerce insanın CHP’den kaçması için yeterli bir sebep. İnsanları birbirine düşman etmeyi çok seviyorsunuz”
“Sen kim olarak Burcu Başkan’ı bu sokaklarda yürütmeyin dersin? Topuklu Efe elini kolunu sallaya sallaya gezer. Bir Allah’ın kulu da bir şey yapamaz”




