Bülbül’ün kan örneklerinde uyuşturucu veya alkol tespit edilmedi. Ancak, cinsel içerikli bir hap ve depresyon ilacı kullandığı belirlendi. Bu maddelerin kalp krizini tetikleyecek seviyede olmadığı ifade edildi. Otopsi raporunda, Azer Bülbül’ün iki damarının tıkalı olduğu ve kalbinin aşırı büyüdüğü saptandı. Kalbinin 70 yaşındaki bir insanınki kadar yıpranmış olduğu rapor edildi. Cenazesi İstanbul’da Hadımköy Gülbahçe Mezarlığı’na defnedildi.
AZER BÜLBÜL’ÜN HAYATI VE KARİYERİ
Subutay Kesgin, sahne adıyla Azer Bülbül, 1 Şubat 1967 tarihinde Kars’ın Arpaçay ilçesinde dünyaya geldi. Türk arabesk fantezi müzik ve halk müziği sanatçısı, söz yazarı, bestekâr ve oyuncu olarak tanındı.
MÜZİK DÜNYASINA ADIM ATIŞI
Azer Bülbül, küçük yaşlarda halk ozanı Güney Yıldız’dan dersler aldı ve müziğe olan ilgisi bu şekilde başladı. Ailesiyle birlikte Almanya’ya taşındıktan sonra, düğün salonlarında şarkı söylemeye başladı. Bu sırada ünlü sanatçı Yıldız Tezcan tarafından keşfedildi ve “Azer Bülbül” adını aldı. Müzik kariyerine 1984 yılında Uzelli Müzik etiketiyle çıkardığı “Garip Yolcu” albümü ile başladı.
POPÜLERLİK KAZANMASI VE SANAT HAYATI
1980’li yıllarda Almanya’da tanınan Azer Bülbül, 1990’lı yıllarda Türkiye’de geniş bir hayran kitlesine ulaştı. Müzik dünyasında “Titreyen Sanatçı” ve “Titrek Kral” unvanlarıyla bilindi. “Esmerin Adı Oya”, “Yalan Olur”, “Güzel”, “Fırat”, “Ben Sana Vurgunum”, “Bir Yudum Su” ve “Dağlara Yolculuk” gibi albümlerle büyük başarı yakaladı.