Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, okula devam eden çocukları olan aileler için sağladığı destek ödemelerin devam ettiğini söyleyerek, ödeme başvurularını merakla bekleyen birçok veli için başvuru süreci resmi olarak başlatıldığını duyurdu. 

Özellikle artan okul masraflarını hafifletme amacıyla düzenlenen bu ödemeler İlkokul, lise ve üniversite seviyesinde eğitim alan çocukları olan aileler için geçerli. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada ödeme miktarları çocuk sayısına göre değişkenlik gösteriyor.

İşte ödeme miktarları;

- 1-2 çocuklu hanelere 350 TL,

- 3 çocuklu hanelere 450 TL,

- 4 çocuklu hanelere 550 TL,

- 5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere 650 TL ödeme yapılacak.

Konuyla ilgili olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvuruları kabul edilen ailelere 12 ay boyunca destek sağlanmaya devam edileceğini belirtti.

Motosikletçi Can Öncü podyuma çıktı! Motosikletçi Can Öncü podyuma çıktı!

Ayrıca SED yardımı kapsamında da okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitelerde okuyan çocuklara destek ödemesi yapılacak. Bu yardımdan yararlanacak öğrencilere sağlanan destek tutarı ise;

- Okul öncesi: 2422 TL,

- İlkokul-ortaokul: 3622 TL,

- Lise: 3874 TL,

- Üniversite: 4359 TL olarak belirlendi.

SED yardımı için başvuru şartları ise, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde detaylarıyla açıklanmıştır. Bu yardımdan sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan çocuklar, ekonomik yoksunluk nedeniyle korunmaya muhtaç durumda olan çocuklar, bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlayan gençler ve olağanüstü felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanların çocukları yararlanabiliyor.  F/Ö

Editör: Fadime Özkaran