Gerçekleştirilen görüşmede, Afyonkarahisar’daki otizmli bireylerin sağlık hizmetlerine erişimini güçlendirmek amacıyla hastane bünyesinde Kapalı Psikiyatri Servisi’nin açılacağı müjdesi paylaşıldı. Bu adımın, özellikle ileri düzey destek ihtiyacı bulunan bireyler için önemli bir boşluğu dolduracağı belirtildi.

OTİZM POLİKLİNİĞİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

Milletvekili Taytak’tan Nihal Atsız’ı Anma Mesajı
Milletvekili Taytak’tan Nihal Atsız’ı Anma Mesajı
İçeriği Görüntüle

Toplantıda ayrıca, Afyon Devlet Hastanesi bünyesinde Otizm Polikliniği kurulmasına yönelik çalışmaların başlatılacağı ifade edildi. Yeni polikliniğin, erken tanı, düzenli takip ve uzmanlaşmış sağlık hizmetleri açısından önemli katkılar sunması hedefleniyor.

Başhekim Op. Dr. Osman Acar, otizmli bireyler için tüm imkânları seferber etmeye hazır olduklarını vurgulayarak, açılacak servis ve planlanan poliklinik sayesinde il dışına yapılan hasta sevklerinin önemli ölçüde azalacağını belirtti.

AİLELER İÇİN BÜYÜK BİR UMUT

Ulusal Otizm Konfederasyonu Genel Başkanı Fatma Kilci Kavas ise yapılan planlamalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hastanemizin attığı bu adım, ailelerimiz için büyük bir umut olacaktır. Başhekimimiz ve ekibine teşekkür ediyor, her türlü iş birliğine hazır olduğumuzu ifade ediyorum” dedi.

Afyonkarahisar’da otizmli bireylerin sağlık hizmetlerine erişimini güçlendirecek bu gelişmenin, kent genelinde memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN