AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin, 12 Eylül 1980 darbesinin üzerinden 45 yıl geçtiğini hatırlatarak bir mesaj yayımladı. Başkan Şahin, 12 Eylül’ün Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini ifade etti.
Başkan Şahin, darbenin sadece siyaseti değil, milletin bütün kesimlerini derinden yaraladığını dile getirdi. Bu sürecin toplumun hafızasında derin izler bıraktığını vurguladı.
“12 EYLÜL, DEMOKRASİNİN KARA LEKESİ”
Başkan Şahin mesajında, “12 Eylül 1980 darbesi, milletimizin hafızasında derin izler bırakmış, demokrasi tarihimizde kara bir leke olarak yerini almıştır. O dönem, ülkemizin umut dolu yarınlarını karartan, özgürlükleri kısıtlayan, halkın iradesine pranga vuran bir süreç yaşanmıştır” ifadelerini kullandı.
Başkan Şahin, yüzbinlerce gencin işkencelere maruz kaldığını, haksız yere cezaevlerine atıldığını belirtti. Ayrıca idam sehpalarının kurulduğunu ve milletin evlatlarının hayatlarının baharında toprağa düşürüldüğünü hatırlattı.
“DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMAK GÖREVİMİZDİR”
Darbelerin millet iradesine vurulmuş en büyük darbe olduğuna dikkat çeken AK Partili Başkan Şahin, “Bugün bizlere düşen görev; millet iradesine sahip çıkmak, darbelerin karanlık gölgesine bir daha asla fırsat vermemektir” dedi.
Başkan Şahin, demokrasiye, hukuka ve özgürlüklere olan inancın her daim canlı tutulması gerektiğini belirterek, “12 Eylül’ün acılarını unutmadan geleceğe daha güçlü adımlarla yürümeliyiz” ifadelerini kullandı.
“AK PARTİ, MİLLET İRADESİNİN TEMİNATIDIR”
Başkan Şahin, AK Parti’nin kuruluşundan bu yana milli iradeyi merkeze alan bir vizyonla hareket ettiğini belirterek, “Hamdolsun ki AK Parti, vesayet odaklarını bertaraf etmiş, darbe dönemlerinin izlerini silmiş ve ülkemizi güçlü bir demokrasi anlayışıyla geleceğe taşımıştır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, milletimizin iradesine pranga vurmak isteyen her girişime karşı dimdik durmuş, ‘bir daha asla’ diyerek darbelerin karanlık gölgelerine izin vermemiştir” şeklinde konuştu.
Açıklamasının sonunda Başkan Şahin, 12 Eylül darbesinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, işkence gören ve mağduriyet yaşayanlara da saygı ve minnet dileklerini iletti.