Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinin siyasi arenası yeni bir gelişmeyle hareketlendi. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den Sinanpaşa Belediye Başkanı seçilen Erdal Karaman'ın, o dönemde yanında yer alan Belediye Meclis Üyesi Tolga Yıldırım, önümüzdeki yerel seçimler için aynı partide başkan aday adayı olarak çıktı.

2024 yerel seçimlerine doğru siyasetin ısınmaya başladığı Sinanpaşa'da, Erdal Karaman'ın yakın çalışma arkadaşı olan Tolga Yıldırım, AK Parti’den Sinanpaşa Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu AK Parti Sinanpaşa İlçe Başkanı Nuri Köse’ye yaptı. Yıldırım, 2014-2019 yılları arasında MHP'den İl Genel Meclis Üyesi olarak görev yaptığı sırada MHP'den istifa ederek bağımsız siyaset sürdürmeye karar vermişti.

Mahmut Koçak il başkanı mı oluyor? Mahmut Koçak il başkanı mı oluyor?

BAŞKAN KARAMAN 2. DÖNEMİNE HAZIRLANIYOR

Belediye Başkanı Erdal Karaman ile meclis üyesi Yıldırım arasındaki bu rekabetin, Sinanpaşa'daki siyasi dengeleri nasıl etkileyeceği ve yerel seçim sonuçları üzerindeki muhtemel etkisi merak konusu oldu. 2019 yılında AK Parti’den Sinanpaşa Belediye Başkanı seçilen ve başarılı çalışmalara imza atan Erdal Karaman, yerel seçimler öncesi söz verdiği tüm projeleri hayata geçirerek, halkın takdirini kazandı. Özellikle Sinanpaşa ilçesinde yapımı tamamlanan ve hizmete açılan Devlet Hastanesi, Afyonkarahisar-Sinanpaşa 2. Organize Sanayi Bölgesi, doğalgaz çalışması ve TOKİ Konutlarının yapılması konusunda büyük başarı kaydeden Karaman’ın 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde 2. Dönem için Belediye Başkan Aday Adayı olacağı öğrenildi. ÖZEL HABER// ODAK HABER MERKEZİ

Editör: Fadime Özkaran