İndirimli Tarifeler Yüz Güldürüyor

Başkan Burcu Köksal’ın teklifi üzerine Belediye Meclisi üyelerinin oy birliği ile aldığı karar sonucunda, belediyeye ait sosyal tesislerdeki içeceklerde uygulanan indirimli tarifeler vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

“Daha Çok Vatandaşımız Sosyal Tesislerden Faydalanıyor”

Karayolları Parkı, Engelsiz Kafe, Veysel Eroğlu Parkı ve Zafer 03'te içeceklerde yapılan yüzde 35 ila yüzde 45 arasındaki indirimler, halkın yüzünü güldürdü. 2 Mayıs tarihli Belediye Meclisi toplantısında Başkan Köksal'ın önerisiyle çay fiyatı 8 TL'den 5 TL'ye, kahve 28 TL'den 15 TL'ye, neskafe ise 25 TL'den 15 TL'ye düşürüldü. Bu değişiklikle beraber tesislerde self-servis sistemine geçildi. Başkan Köksal, sosyal tesislerdeki hizmetleri daha erişilebilir kılmak için yapılan maliyet hesabı doğrultusunda bu indirimli fiyatları kamuoyu ile paylaşarak, daha fazla vatandaşın bu hizmetlerden yararlanmasını hedeflediklerini belirtti.

“Asılsız Paylaşımlara İtibar Etmeyin!”

Aynı toplantıda, şehit aileleri, gaziler ve engellilere yönelik su tarifelerinde uygulanan yüzde 50’lik indirim oranı yüzde 85’e çıkarıldı. Ayrıca, şehir dışına yapılan cenaze nakilleri için daha önce alınan kilometre başı 6 lira ücreti kaldırarak, cenaze nakillerinin ücretsiz olacağı duyuruldu. Sosyal medya hesaplarında dolaşan "çay fiyatlarının zamlandığı" iddialarının asılsız olduğunu vurgulayan Başkan Köksal, "Çay fiyatlarımız kamuoyuna açıkladığımız şekliyle 5 TL’den satışa sunulmaya devam etmektedir" dedi.

Yaklaşık 20 gündür uygulamada olan indirimli tarifeler, vatandaşlar tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. Halk, Başkan Burcu Köksal ve Meclis Üyelerine aldıkları bu karardan dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Gamze Koçak