Avcılar Tahtakale Mahallesi'ndeki bir BİM şubesinde satışa hazırlanan tavukların binek araçlarla taşındığına dair görüntüler sosyal medyada yayıldı.

Görüntülerde, tavukların soğuk zinciri kırılarak hafif ticari bir aracın bagaj ve arka koltuğuna yüklendiği, ardından mağazaya getirilip reyonlara konulduğu gözlendi. Olay, toplumda büyük bir tepkiye yol açtı ve uzmanlar, bu tür bir taşımanın gıda güvenliği açısından ciddi riskler içerdiğine dikkat çekti.

Kasaplar ve Uzmanlar Tepkili

Birçok kasap ve gıda uzmanı, bu tür bir taşıma şeklinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Kasaplardan Niyazi Akçay, soğuk hava deposundan alınan tavukların tekrar soğuk hava araçlarıyla taşınması gerektiğini ve sıcak havaya maruz kaldıktan sonra dolaba konulmasının yeterli olmayacağını söyledi. Akçay, "Tavuk özellikle tehlikeli bir üründür. Belirli bir sıcaklık seviyesinin üzerine çıktığında bakteri üretmeye başlar ve bu durum, insan sağlığı için büyük bir tehdittir" dedi.

144 bin 280 paket kaçak sigara ele geçirildi! 144 bin 280 paket kaçak sigara ele geçirildi!

Sadrettin Gül adlı başka bir kasap da benzer görüşlere sahipti. Gül, 22 yıllık tecrübesiyle, tavukların soğuk zincirini korumanın hayati öneme sahip olduğunu belirterek, "Soğuk zinciri kırılırsa bakteri oluşur ve bu da insan sağlığını tehdit eder. Bu konuya çok dikkat edilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

BİM'den Açıklama Geldi

Tepkilerin ardından BİM'den bir açıklama yapıldı. Şirket, durumu tedarikçi firmanın bir çalışanının kendi inisiyatifiyle aldığını ve şirket politikalarına aykırı olduğunu belirtti. BİM, bu olayın tedarikçinin teslimat aracı arızalandığı için yaşandığını ve birkaç yüz metre kala başka bir araca aktarıldığını açıkladı. BİM, bu tür durumların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, tedarikçi firmaya gerekli uyarıların yapıldığını ve olayla ilgili çalışanın iş akdinin feshedildiğini duyurdu.

Kaynak: İHA