2020 yılında Galıgöl’de bir termalden devremülk satın alan bir vatandaş, tüm ödemelerini yapmasına rağmen tapusunu alamadığını ve mağdur edildiğini söyledi.
C 441309 numaralı müşteri olarak devremülk sahibi olan vatandaş, taksitli sözleşme kapsamında 2020 yılında 27 bin TL ödeme yaptığını belirterek, “Tüm ödemelerimi zamanında yapmaya çalıştım. Ancak bir taksitte yaşanan sadece bir aylık gecikme nedeniyle sözleşmemin feshedildiğini ve devremülk hakkımın iptal edildiğini söylediler” dedi.
“BU ADİL DEĞİL”
Mağdur vatandaş, bu süreçte sadece 7 gün konaklama hakkını kullanabildiğini, ardından tüm haklarının elinden alındığını ifade etti. Firma tarafından kendisine, yaptığı ödemeden konaklama ücreti ve satış elemanı komisyonu düşülerek sadece 11 bin TL’nin iade edileceğinin bildirildiğini dile getiren vatandaş, “Üstelik devremülkü tekrar almak istersem, benden ödediğimin üç katı bir bedel istediler. Bu adil değil” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
“HAKKIMI ARIYORUM”
Yaşadığı mağduriyet nedeniyle Afyonkarahisar Hukuk Mahkemesi’nde dava açtığını belirten vatandaş, devremülk almayı düşünenleri de uyardı: “Noter onayı olmadan yapılan devremülk sözleşmeleri yasal olarak geçerli değil. Firma bu boşluktan faydalanıyor; insanlar taksitlerini öderken yer değer kazanınca sözleşmeyi feshedip devremülkü başkasına satıyor. Ben artık firmadan bir beklenti içinde değilim, sadece hakkımı arıyorum” dedi.




