Bu sırları bilenin içli köftesi hiç dağılmıyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İÇLİ KÖFTE DAĞILMAMA SIRLARI

Türk sofralarının en sevilen yemeklerinden olan içli köfteyi yaparken insanlar dağılmasından şikayet ediyor. Ancak çok basit püf noktalarla içli köftenizin dağılmasını engelleyebilirsiniz! İşli köfte özellikle Mersin, Hatay, Gaziantep illerinde meşhur bir yemektir. İçine kuş üzümü, ceviz eklenebilir ve haşlanarak ya da kızartarak tüketilebilir. Eğer az malzemeli ve kolay yapımı olan bir içli köfte tarifi arıyorsanız bu haber tam size göre! Kolaylıkla içli köfte yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 1 su bardağı köftelik bulgur, 1 su bardağı beyaz un, 1 çorba kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı tuz, su. İç harcı için 500 gram yağsız kıyma, 1 adet kuru soğan, yarım paket tereyağı, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber. İlk olarak iç malzemeler hazırlanır.  

Bu Yontemli Icli Kofteniz Hic Dagilmayacak O Puf Nokta Aciga Cikti

Dikkat her üç yetişkinden biri bu hastalıkla mücadele ediyor! Dikkat her üç yetişkinden biri bu hastalıkla mücadele ediyor!

Soğan doğranır ve tereyağ ile kavrulur. Pembeleştikten sonra kıyma eklenir ve üstüne baharatlar eklenerek iyice kavrulur. İç harç buzdolabında dinlendirilir. Köftenin malzemeleri için bulgur bir kaba alınır ve avuç içiyle su serpilerek yoğrulmaya başlanır. Daha sonra az az un eklenerek tekrar yoğrulur. Üstüne salça ve tuz eklenir ve yoğurma işlemine devam edilir. Ele yapışmayan bir kıvam alınca yumurta büyüklüğü parçalar alınır. Eli ıslatarak bütün parçalar avuç içinde döndürülür. İşaret parmağıyla da içi oyulur. İç harcından 3-4 çorba kaşığı koyulur ve açık kısmı elinizi ıslatarak kapatılır. Hazırlanan içli köfteler kaynar tuzlu suda su üstüne çıkana kadar kaynatılır. Daha sonra süzülür ve servis tabaklarına alınır. Üstüne salçalı, tereyağlı, baharatlı sos ya da yoğurt gezdirerek servis yapılır. Doğru malzeme ve eşit miktar malzeme ile dağılmadan içli köftenizi kolaylıkla yapabilirsiniz!  

Kaynak: GAMZE KOÇAK