Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel bugün Afyonkarahisar’a geliyor. Afyonkarahisar programı arefesi Özel, katıldığı canlı yayın programında İYİ Parti’nin genel seçimlerde CHP için zafiyet oluşturduğunu söyledi.

‘BİZİM BİR SANDIK ORDUMUZ VAR’

İYİ Parti’nin yeni bir parti olması ve sandık deneyiminin az olması dolayısıyla sandık güvenliği konusunda zafiyet gösterdiğini söyleyen CHP Genel Başkanı Özel, kendi partisinin bu konuda tecrübeli olduğunu ve eğitimlerin verildiğini belirterek, ‘’Bizim bir sandık ordumuz var. Yedeklerine kadar hazır, en ufak bir zafiyetimiz yok’’ dedi.  

Taytak: Dünyaya kafa tutan tavrı tam bir cesaret örneğidir! Taytak: Dünyaya kafa tutan tavrı tam bir cesaret örneğidir!

özgür özel

Özkaya, ‘Koltuk için her şeyi yaparlar’ sözünü hangi partiye söyledi? Özkaya, ‘Koltuk için her şeyi yaparlar’ sözünü hangi partiye söyledi?

MİLLETVEKİLİ OLGUN’DAN CEVAP GELDİ

Özel’in sözlerine İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun’dan cevap geldi.

Milletvekili Olgun, 21.Yüzyılda teknolojik imkanların ve iletişim araçlarının yaygın olmasına rağmen Türkiye'de seçim güvenliğinin tartışılmasının tek sebebinin, CHP'nin seçimlerde gösterdiği zafiyet olduğunu söyledi.

Olgun, ‘’2014'te kendi Büyükşehir Belediye Başkanı adayınız Mansur Yavaş'a, kazandığı seçimi kaybettiren bizzat sizin zafiyetinizdir. Referandumda, sandıkları dolduramamak, mühürsüz oy pusulaları geçerli sayılırken itiraz etmekte geç kalmak suretiyle ‘Hayır’ yerine ‘Evet’e kazandıran bizzat sizin zafiyetinizdir. 2017'de İYİ Parti'nin kurulmasıyla birlikte, 2018'de ittifak dolayısıyla hem seçimde hem sandıkta yapılan iş birliği, size fazladan 20'den çok milletvekili kazandırmıştır. Bunu görememek sizin zafiyetinizdir. 2019'da ve 2023’te sandıklarda görev yapan sandık kurulu üyesi, müşahit, okul/bina sorumlusu dahil yaklaşık 200 bin kişilik emeği zafiyet olarak görmek ise sizin büyük ayıbınızdır’’ dedi.

Hakan Şeref Olgun

Özkaya, CHP’yi hedef aldı: ‘Vatandaş CHP’nin gerçek yüzünü unutmaz!’ Özkaya, CHP’yi hedef aldı: ‘Vatandaş CHP’nin gerçek yüzünü unutmaz!’

CHP’nin sürekli çöken veya yanlış sonuç verip seçimi kazandığını düşündüren bir seçim sistemlerinin olduğunu söyleyen Milletvekili Olgun, 2023 seçimiyle ilgili CHP'li yetkililerinin, “Biz özellikle ilk seçimde sandıklara sahip çıkamadık. ‘Çıktık’ diyen arkadaşlar gerçeği tam olarak söylemiyorlar” diyerek durumu ifade ettiklerini söyledi.

"ZAFİYET" OLARAK NİTELENDİRME AYIBI SİZE YETER DE ARTAR BİLE’’

Sandık güvenliği konusunda CHP’nin kendi içinde yaptığı eleştiriler dahi CHP’nin zafiyetini ortaya koymaya yeterli olacağını vurgulayan Milletvekili Olgun, ‘’Başka söze gerek duymuyorum. Biz kurulduğumuzdan bu yana, sınırlı imkanlarımıza rağmen, her seçimde sandık görevlendirmelerimizi de yaptık, eğitimlerimizi de verdik. 200 binden fazla kişinin sandıktaki emeğini "zafiyet" olarak nitelendirme ayıbı size yeter de artar bile’’ dedi.

Kaynak: NURBANU SOY