Stadyumda coşkulu anlar! Stadyumda coşkulu anlar!

Alınan bilgilere göre, şüpheli üçlü ilk olarak asayiş şube müdürlüğünde işlemlerini tamamladıktan sonra Küçükçekmece Adliyesi'ne sevkedildi.

Biri sosyal medyada yüksek miktarlarda para transferi aldığı iddialarına "şaka amaçlı" diyerek açıklık getirmeye çalışan Candan kardeşlerin, emniyetteki sorgularında suçlamaları reddettikleri ve yaklaşık dört saat süren ifadelerde 20'den fazla soruya cevap verdikleri öğrenildi.

İfadelerinin ardından savcılığa sevk edilen şüpheliler, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Hakimlik sorguları sonucu üzerlerine atılı suçlamalar dolayısıyla tutuklama kararı verildi.

Gülnihal Çiçek'in tutuklama kararının ardından adliyede gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Bu olay, daha önce bir suç örgütüne yönelik başlatılan "nitelikli dolandırıcılık" soruşturmasının bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. İlgili suç örgütünün, devlet kurumlarından ihale ile alınan araçları ucuza mağdurlara satma vaadiyle dolandırıcılık yaptığı ve bu yöntemle toplanan 10 milyon liranın üzerinde para ile mağdurları zarara uğrattığı tespit edilmişti.

Daha öncesinde düzenlenen operasyonda altı şüpheli gözaltına alınmış ve bunlardan beşi tutuklanmıştı. İstanbul Küçükçekmece'de düzenlenen operasyonlar kapsamında suç örgütüne yönelik soruşturmalar devam etmekte.

Editör: Duygu Özger