Çenenizin altındaki tüylerden kurtulmak için jilet, ip, ağda gibi yöntemlere başvurduysanız artık onlardan kurtulmanın zamanı geldi. Sadece 1 bileşen sayesinde çene altında kıl izi kalmaz. 

Çene altında çıkan kıllar birçok kadının sorunlarından biridir. Çene altındaki kıllar genellikle hormonal dengesizlikten kaynaklanır.

Androjenler gibi erkeklik hormonlarının yüksek seviyeleri kadınlarda çene altında ve yüzde istenmeyen tüylerin büyümesine neden olur.

Ayrıca genetik faktörler ve bazı tıbbi durumlar da çene altında kıl çıkmasına neden olabilir.

Bu tüylerin alınmasında jilet, ip, cımbız ya da ağda gibi yöntemler en çok tercih edilen yöntemlerdir.

Ancak bu yöntemler acı verici ve sancılı olabilir. Bu nedenle birçok kişi doğal yöntemlerle çözüm bulmak isteyebilir.

ÇENE ALTI KILLARA VEDA

Hamam otu olarak da bilinen zırnık otu, halk tarafından özellikle kadınların yüzündeki istenmeyen tüylerle mücadele etmek için kullanılan geleneksel bir bitkidir.

Bilimsel olarak “Epilobium parviflorum” olarak bilinen bu yöntem, genellikle hormonal dengesizlikten kaynaklanan yüzdeki tüyleri azalttığına inanılan doğal bir yöntemdir.

Bu bitkinin çene kılları üzerindeki etkisi içerdiği fitokimyasallardan kaynaklanmaktadır. Hamam otu östrojen benzeri etkiye sahip bazı bileşenler içerir. Bu özellikleri sayesinde vücuttaki androjenik hormonların etkilerinin dengelenmesine yardımcı olur. Böylece yüz bölgesindeki aşırı kıllanma (hirsutizm) sorununun hafifletilmesine yönelik etkili bir çözüm sunar. Hormon düzeylerini etkilemekten çok, bu hormonların cilt üzerindeki etkilerini modüle etmekle ilgilidir. Hamam otu ayrıca cilt sağlığını destekleyen ve cilt tahrişi riskini azaltan antiinflamatuar ve antioksidan özelliklere de sahiptir. Düzenli kullanımda chipotle, hormonal çene kıllarının görünümünü azaltmaya yardımcı olur.

Dalları kiraz bastı! İhracat hedefi ne kadar oldu? Dalları kiraz bastı! İhracat hedefi ne kadar oldu?

NASIL UYGULANIR?

Öncelikle kaseye gerektiği kadar hamam otu ekleyin. Daha sonra bir miktar su ekleyip kıvam alana kadar karıştırın.

Elde edilen karışımı çene bölgesine sürüp 15 dakika beklettikten sonra yıkayın.

Yeni tüylerin sayısını azaltmak için etkilenen bölgeye haftada bir kez hamam otu yağıyla masaj yapmak için bu harika doğal yöntemi de kullanabilirsiniz. 

Kaynak: AHMET SARLIK