Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın hukukun gerekliliklerini yerine getirdiğini ifade eden CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, halkın sorunlarına çözüm bulunması çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, yaptığı basın açıklamasında Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu vurguladı. Erhan, "Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanlarımız da hukuk kuralları içerisinde görevlerini sürdürmektedirler," dedi.

Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın Çalışmaları

Belediye başkanımız Burcu Köksal, hukukçu kimliğiyle kanunların gerekliliklerini yerine getirdiğini belirten Erhan, Köksal'ın vatandaşlardan aldığı sorumluluğa göre hareket ettiğini ifade etti. Erhan, "Bu şehirde yaşayan insanların çok büyük sorunları var ve vatandaşımız bunlara çözüm bekliyor," dedi.

Akşehir’de kaçtı, Afyon’da yakayı ele verdi! Akşehir’de kaçtı, Afyon’da yakayı ele verdi!

Mülteci Krizi ve Valiliğin Gündemi

Erhan, şehirde yaşanan sorunlara dikkat çekerek, valiliğin en önemli gündem maddesinin Iraklı bir mültecinin spor salonu olmasının, bu şehrin insanlarına yapılan bir haksızlık olduğunu savundu. Erhan, "Bu zamana kadar hukuku hiçe sayan AKP yönetimlerinden kalan alışkanlıklar Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarından beklenmemelidir," dedi.

Hukuksuz Uygulamalara Tepki

Hiçbir resmi kurumun hukuksuzluğu desteklememesi ve teşvik etmemesi gerektiğini belirten Erhan, önceki açıklamalarında da bu konulara değindiğini hatırlattı. Erhan, "%50’den fazla oy almış, halkın bu derece desteklediği bir belediye başkanını yıpratma çalışmaları, halkı karşınıza almaktır ve halkı karşınıza alırsanız mutlaka kaybeden olursunuz," ifadelerini kullandı.

Afyon Halkının Yanında Olacağız

Erhan, her zaman Afyonlunun, hukukun, doğrunun ve Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın yanında olacaklarını vurgulayarak açıklamasını sonlandırdı.

Kaynak: GAMZE KOÇAK