Emirdağ Kaymakamlığında olduğu iddia edilen üst düzey kişinin kimliği ile ilgili dedikodular Emirdağ’da kulaktan kulağa yayılırken, bu kişinin kendisini AK Parti karşıtı bir siyasinin korumasına aldırdığı da iddia ediliyor.
Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu’nun kaçak yapılar ile mücadelesini baltalamaya yönelik çalışmalara bir yenisinin daha eklendiği ortaya çıktı.
Emirdağ Kaymakamlığı ile Emirdağ Belediyesi arasındaki yazışmaları bazı sahte sosyal medya hesaplarından yayınlattığı iddia edilen Emirdağ Kaymakamlığındaki etkin kişinin, ‘Emirdağ Sevdalısı’, ‘Emirdağ duysun, ‘Emirdağ nabız’ gibi isimler ile sosyal medya platformlarında sahte hesapları komuta ettiği iddia edildi.
CİMER üzerinden yapılan gizli şikayetlerinde bu sahte hesaplardan yayınlandığına dikkat çeken bazı Emirdağ’lılar, ‘Bu CİMER şikayetlerini Kaymakamlıkta sadece belli kişiler bilebilir. Kaymakamlıkla Emirdağ Belediyesi arasındaki yazışmaları da sadece üst düzeydeki birkaç kişi bilebilir. Bunların başında da elbette Kaymakam Yasin Akgül gelmektedir. Düşünmek dahi istemiyoruz ama, umarız bu sahte hesapları açtırtan, yönlendiren, komuta eden inşallah kaymakam bey değildir. Eğer böyle ise tuzda kokmuş demektir’ dediler.
KAYMAKAM MÜHRÜ KIRIP ATTI MI?
Emirdağ Eski İnkılap Okulu Bahçesinde Afyonkarahisar Valisi ve Milletvekilleri ile birlikte açılan Kadın Kooperatifi Satış Kulübesinin yine sahte hesaplardan yapılan yayınla kaçak yapı olduğu ihbarı yapanın da Emirdağ Kaymakamlığındaki üst düzey kişi yada kişiler olduğunu iddia eden Emirdağlılar, ‘Kadın Kooperatifinin el emeği göz nuru ürünlerini satacak bir yer yapılması için Afyonkarahisar Valisinin bir talebi olmuştu. Bunun içinde eski İnkılap Okulu Bahçesi gösterilmişti. Buraya yapılan cam kulübe yine bahsedilen o sahte sosyal hesaplardan şikayet edildi. Kaymakamlık bu şikayet ve ihbarlar üzerine Belediyeye yazı yazarak bu kulübenin kaldırılmasını istedi. Belediye ilgilileri de söz konusu yere giderek buradaki o kulübe ile ilgili işlem yaptı. Belediye ilgilileri aynı yerdeki incelemelerinde başka kaçak yapıları da tespit etti ve oralar ile ilgili de işlem yaptı. Vay sen misin bunu yapan! Belediye ilgililerinin görevleri gereği o kaçak yapılar ile ilgili mühürledikleri alana giden Kaymakam Yasin Akgül’ün bu mührü kırıp attığı iddia edildi. Bizler Emirdağlı olarak ilk kez böyle bir durumla karşılaşıyoruz. Bir Kaymakam, o yerin en tepe noktasındaki en büyük devlet görevlisidir. Kanunlara öncelikle O’nun uyması beklenir’ dediler.
Emirdağ’da yaşanan bu mühür kırma olayının kimse tarafından bilinmemesine rağmen, yine o sahte sosyal medya hesaplarından yayınlanarak bir nevi Emirdağ Belediye Başkanlığının otoritesinin yerle bir edilmeye çalışıldığını iddia eden Emirdağlılar, ‘ O Mühürü Kaymakamın söktüğü itirafı kendisi ya da yönlendirdiği kişilerce yönetilen sosyal medyadan gelince bu itiraftan da kamuoyu bilgi sahibi oldu’ dediler.
KAYMAKAM, BELEDİYE BAŞKANINI MI KISKANIYOR?
Emirdağ Kaymakamı Yasin Akgül’ün belirtilen sahte sosyal medya hesapları üzerinden kendisine güzellemeler yaptırtığı, şişirme haberler ile sanki AK Partiden seçilmiş olan Emirdağ Belediye Başkanına rakipmiş gibi gündeme gelmeye çalıştığının gözlendiğini iddia eden bazı Emirdağlılar, ‘Kaymakamlık makamı siyaset üstü bir makamdır. Ama maalesef Kaymakam Yasin Akgül’ün bir süredir hem AK Partiye hasmane tutum ve davranışları, hem de Emirdağ Belediye Başkanına olan tutumu gözlerden kaçmıyor. AK Partide, diğer partilerde bu Ülkenin siyasi partileridir. Emirdağ halkı ikinci kez AK Partili Serkan Koyuncu’yu seçmiştir. Bunu herkes hazmetmelidir. Özellikle AK Partiye rakip bir siyasi partiye mensup bir kaç kişinin huzurumuzu kaçırmaya hakkı yoktur. Kaymakam beyde eğer ki bir daha ki döneme Emirdağ’a Belediye Başkanı olmak istiyorsa, yolu bu değildir. Basıp istifasını gidip o siyasi partiye girmeli ve açıkça çalışmalıdır. Emirdağ Belediyesinin çalışmaları gözle görülmekte ve komşu ilçelerce örnek gösterilmektedir’ dediler.
MÜHÜR KIRMA OLAYI SONRASI NELER OLDU?
Emirdağ Belediyesine Emirdağ Kaymakamlığından gönderilen resmi yazışmaların tamamının sahte sosyal medya hesaplarından yayınlandığını ifade eden bazı Emirdağlılar, ‘Emirdağ Belediyesi kendilerine gelen yazı üzerine gereğini yapmışlar ve o bahsedilen Kadın Kültür Evinin ürünlerinin satıldığı kulübe haricinde diğer kaçak yapılar ile ilgili de işlem yapmıştı. Kaymakam Yasin Akgül kulübe haricindeki diğer kaçak binanın mührünü bizzat kendisinin kırdığını sahte sosyal medya hesapları üzerinden itiraf etmiştir. Bu itiraf doğrultusunda da Emirdağ Belediyesinin gerekli idari ve adli işlemleri başlattığını duyduk’ dediler.