Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, tarafından müjde dolu haber verildi. Mayıs ayında çocukların eğitim giderlerini karşılamak ve onlara sosyal destek sağlamak amacıyla 878 milyon lira değerinde Sosyal Eğitim Desteği (SED) ödemesi yapıldığını açıkladı. Sunulacan olan bu sosyal destek kapsamında, okula giden çocukları olan ihtiyaç sahibi ailelere 5330 TL yardım yapılacağı belirtildi. Başvuruların e-devlet üzerinden alınacağı duyuruldu. Bakan Göktaş, çocukların aile ortamında sağlıklı büyümelerinin toplumsal değerlerin korunmasında önemli olduğunu vurgulayarak, bu desteğin bu amaç doğrultusunda sağlandığını ifade etti.

SED ödemeleri ne zaman yatacak?

Bakan geçen Temmuz ayında yaptığı açıklamada Sosyal Eğitim Desteği (SED) ödemelerinde yapılan zam miktarını şu şekilde aktarmıştı: “Çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarını ortalama 3 bin 571 liradan 5 bin 330 liraya yükselttik. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması da 5 bin 705 liradan 8 bin 895 liraya çıkartıyoruz.”

Çocuklu ailelere e-Devlet başvurusu açıldı! Tek şartla binlerce lira yardım yapılacak

Altın fiyatlarında deprem etkisi! Çakılacak mı, uçacak mı uzman isim açıkladı! Altın fiyatlarında deprem etkisi! Çakılacak mı, uçacak mı uzman isim açıkladı!

SED ödemelerine başvuru yapacak vatandaşların şu şartları taşıması gerekmektedir:

* Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendiklerinde ailesi veya yakınları yanına alınabilecek çocuklar.

* Ekonomik yoksunluk nedeniyle korunmaya muhtaç duruma düşebilecek olan ve bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

* Bakım tedbiri kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılan, iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşebilecek gençler.

* Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza sonucu kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanların çocukları ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

Kaynak: AHMET SARLIK