Ülke çapında gerçekleştirilen tatbikat hakkında vatandaş günler öncesinden gerek basın yayın organları kanalıyla gerekse bilgilendirme afiş ve billboardları ile bilgilendirildi.   “Çök, kapan, tutun” sloganıyla halkı olası bir depreme hazırlamak için ülke genelinde gerçekleştirilen deprem tatbikatına çağıran yetkililerin çağrısına vatandaş büyük ilgi gösterdi.   

VATANDAŞ DEPREM İÇİN NASIL ÖNLEM ALDI

“Çök, kapan, tutun” taktiğiyle hayat üçgeni oluşturan vatandaşların hayat üçgeni oluştururken kameralara yansıyan görüntüleri ise depreme hazırlık atbikatı ne kadar önemsedikleri hakkında akıllarda soru işareti oluşturdu. Vatandaş tatbikat esnasında güvenli bir alan oluşturabilmek için masa altlarına girerek, kiriş diplerine çömelerek hayat üçgeni oluşturdu. Görüntülere takılan ve ismi belirlenemeyen bir vatandaş ise kafasının üzerine kaldırdığı sandalye ile kendini korumaya çalıştı.

DALGA KONUSU OLDU

Gerçekleşen tatbikatın ardından bir vatandaşın kafasının üzerine kaldırdığı sandalye ile kendini korumaya çalıştığı anlar sosyal medyada gündem oldu. Tatbikata katılan vatandaş dalga konusu olurken sosyal medyada birçok komik yorum aldı. Tüm bu yorumların yanında olası bir deprem esnasında yaşanacak facia ortamı düşündürürken görseller olayın ciddiyetinin ne kadar hafife alındığını da gözler önüne serdi. HABER: BETÜL ÖZDEMİR

Editör: TE Bilisim