Glutensiz gıda ürünlerinin yer aldığı destek paketleri şehrimizdeki çölyak hastalarına ulaştırılmaya devam ediyor. Gıda paketlerinin dağıtımının dokuzuncusu gerçekleştirildi. Afyonkarahisar Belediyesi Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü öncülüğünde, glütensiz gıda temininde sıkıntı yaşayan bireyler ve çocuklar, Başkan Mehmet Zeybek ile buluştu. Başkan Zeybek, vatandaşlar ile yakından ilgilendi, paketleri bizzat teslim etti.

Periyodik aralıklarla dağıtılan paketlerin içerisinde tatlı ürünlerinden, makarnadan una, bisküviden hamur işine kadar glüten içermeyen 35 ürün bulunuyor.

“YALNIZ DEĞİLLER HER DAİM YANLARINDAYIZ”

Sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olarak çölyak hastalarına destek verdiklerini anlatan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek desteklerin devam edeceğini vurguladı. Açıklamasında; “Glütensiz gıda bulmakta zorlanan kardeşlerimizin farkındayız. Yalnız bırakmamak açısından her 3 ayda bir yılda 4 sefer olmak kaydıyla glütensiz gıdalardan oluşan paket hazırlayıp kendilerine takdim ediyoruz. Hastalarımızdan gelen talep doğrultusunda makarna çeşitleri, arpa şehriye ve çikolata sayısını artırarak ürün çeşit miktarını 35’e yükselttik. 35 ürün çeşidinden oluşan paketleri çölyak rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza ulaştırıyoruz. Cenab-ı Hak böyle bir hastalıkla kimseyi imtihan etmesin. Yalnız değiller, Belediye olarak her daim yanlarındayız” İfadelerini kullandı.

Kripto düzenlemesi TBMM Başkanlığı’na sunuldu! Kripto düzenlemesi TBMM Başkanlığı’na sunuldu!

GÖNÜLLERE DOKUNUYORUZ

Dağıtım töreninde Belediye Başkanı Mehmet Zeybek çocuklarla buluştu ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Koli dağıtımı da yapan Başkan Zeybek ailelerle yakından ilgilendi. Kolileri alan aileler de Başkan Zeybek ve ekibine teşekkür etti. Piyasada az bulunan ve yüksek fiyatlara satıldığı için çölyak hastalarının almakta güçlük çektiği ürünler, periyodik aralıklarla ailelere verilmeye devam edecek. N\S

Editör: Nurbanu Soy