Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılacak yarışlar nefes kesecek.

Afyonkarahisar, bu yıl Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine sporun geleneksel bir parçasını ekliyor. 26 Ekim 2025 Pazar günü gerçekleştirilecek Rahvan Binicilik Türkiye Şampiyonası, ülkenin dört bir yanından gelen binicileri ve yarışseverleri bir araya getirecek.

Tomris Hatun Rahvan At Tesisleri’nde saat 10.00’da başlayacak olan yarışlar, hem ata sporu meraklılarına unutulmaz anlar yaşatacak hem de Türkiye genelinde önemli bir sportif buluşmaya ev sahipliği yapacak.

Rahvan At Yarislari 003 25082025101532 5 1024 768

KATEGORİLER VE BÜYÜK ÖDÜLLER AÇIKLANDI

Tertip Komitesi Başkanı Mehmet Karagöz ve Afyonkarahisar Belediyesi’nin koordinasyonunda gerçekleştirilecek şampiyonada ödül miktarları da dikkat çekiyor. “Baş”, “Başaltı”, “Büyük Orta”, “Küçük Orta”, “Deste”, “4’lü Taylar”, “3’lü Taylar”, “İthal A” ve “İthal B” kategorilerinde toplam yaklaşık 1,5 milyon TL para ödülü dağıtılacak.

Afyon’da Haftada 22 Bin Öğrenciye Sıcak Çorba
Afyon’da Haftada 22 Bin Öğrenciye Sıcak Çorba
İçeriği Görüntüle

Her kategoride birincilere 165 bin TL ile 180 bin TL arasında değişen ödüller verilecek. Yarışların sonunda dereceye giren sporcular ödüllerini düzenlenecek törenle alacak.

Rahvan At Yarislari 002 25082025101532 4 1024 768

TÜM HALK DAVETLİ!

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Cumhuriyet Bayramımız kapsamında düzenleyeceğimiz Rahvan Binicilik Türkiye Şampiyonası için geri sayım başladı. Tüm halkımız davetlidir!” denildi.

Şehrin sporseverleri kadar ailelerin de yoğun ilgi göstermesi beklenen etkinlikte, hem geleneksel at kültürü tanıtılacak hem de milli bayram ruhu sportif heyecanla birleşecek.

Kaynak: GAMZE KARABULUT