İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, grup konuşmasına Cumhuriyet vurgusu ile başlarken, TBMM’deki terör tartışmalarına sert tepki gösterdi. “Biz Türklüğe, Cumhuriyete ve hukuk devletine düşmanlık edenlerden rahatsızız” diyerek İmralı merkezli tartışmaların Meclis’in ağırlığını gölgelediğini ifade etti.

Dervişoğlu, İYİ Partili Erhan Usta’ya yönelik medya eleştirilerine de yanıt verdi. “Millet bizi TBMM’ye yanlışlara dur demek için gönderdi” ifadelerini kullanan Dervişoğlu, parti kadrolarının Meclis’te ilk günden bu yana aynı çizgide olduğunu vurguladı.

Türk Savunma Sanayii Hakkında Merak Edilenler Cevaplandı
Türk Savunma Sanayii Hakkında Merak Edilenler Cevaplandı
İçeriği Görüntüle

İktidarın terörle mücadele söylemi ile sahadaki siyasi pozisyonu arasındaki çelişkiye dikkat çeken Dervişoğlu, “Öcalan’a olan sevginizin kaynağını Türk milleti merak ediyor” dedi.

“BU YOKSULLUK EKONOMİSİ DEĞİL AHLAKSIZLIK EKONOMİSİDİR”

Ekonomideki yapısal bozulmaya işaret eden Dervişoğlu, asgari ücret, açlık sınırı ve mevduat dağılımı üzerinden gelir eşitsizliğini gündeme taşıdı. TÜRK-İŞ verilerine atıf yapan Dervişoğlu, “7,5 milyon çalışan 22 bin liraya mahkûm” diyerek artan alım gücü kaybını rakamlarla dile getirdi.

BDDK verilerine göre toplam mevduatın %80’inin sadece 2,2 milyon kişinin kontrolünde olduğuna dikkat çeken İYİ Parti Genel Başkanı, “Bir yanda 22 bin lirayla yaşamaya çalışan 7,5 milyon insan, bir yanda kişi başı 7,5 milyon lirası olanlar var” sözleriyle tabloyu özetledi.

Dervişoğlu, bu düzeni “ahlaksızlık ekonomisi” olarak niteledi ve “devletten korkması gerekenler korkmuyor, dürüst vatandaş korkuyor” diyerek adalet ve vergi yükünün emekçiye yüklendiğini belirtti.

Thumbs B C 6B9A229F4Adc37139B937Dd530Dd93F5

F-35 – S-400 – EUROFİGHTER ELEŞTİRİSİ

Savunma sanayii alımları konusunda F-35 programından çıkış başlığına yeniden dikkat çeken Dervişoğlu, “hem 13 milyar dolar kaybedildi hem hava gücümüz zayıflatıldı” dedi. S-400’lerin ise alınmasına rağmen kullanılmadığını vurguladı.

Erdoğan’ın uluslararası destek arayışı karşılığında yaptığı yüksek maliyetli platform alımlarını da gündeme taşıyan Dervişoğlu, “ABD’ye 75 Boeing siparişi 30 milyar dolar, İngiltere’ye Eurofighter sözleşmesi 10 milyar dolar” diyerek toplam maliyetin kartopu gibi büyüdüğünü ifade etti.

“Akdeniz ve Ege’de hava üstünlüğü riske atıldı” diyen Dervişoğlu, bu kaybın sadece finansal değil, stratejik bir güvenlik zafiyeti anlamına geldiğini belirterek “Cumhuriyeti yıktırmayacağız, Türk milletini böldürtmeyeceğiz” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Kaynak: GAMZE KARABULUT